Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160322JM058

Augustinsson startar mot Turkiet

Ludwig Augustinsson och Victor Nilsson Lindelöf – är de något för EM-truppen?Erik Hamrén undrar och hoppas på svar redan mot Turkiet på Antalya-stadion på skärtorsdagskvällen.Han släpper fram båda från start.

De unga försvarsspelarna var två grundbultar när U21-landslaget vann EM-guldet i Prag i somras och har sedan dess haft en stadig, positiv utveckling.

Nilsson Lindelöf har överraskande tagit plats i Benfica och smakat på Champions League, Augustinsson är given i Ståle Solbakkens FC Köpenhamn, som toppar danska ligan.

Men håller de på hög internationell nivå i landslagssammanhang redan nu? Det vill förbundskapten Hamrén ha svar på och därför ger han två tippade framtida landslagsförsvarare nittio tänkta debutminuter mot Turkiet.

– Det ska bli intressant att se dem. Det är en tuff första match att få, men också intressant att testa dem, säger Hamrén.

Under sin förbundskaptenstid (han är inne på sitt sjunde och sista år) har Hamréns förstahandsval mestadels varit Martin Olsson. Men Olssons insatser i några av höstens kvalmatcher var minst sagt tveksamma och han spelar heller inte regelbundet i Norwich.

I Augustinsson har han en liknande spelare, men yngre och på uppgång.

– Han är en komplett vänsterback, han har bra offensiva kvalitéer, men också defensiva kvalitéer. Han kan förbättra sig i allt, inte minst erfarenhetsmässigt internationellt och testa sig där. Jag hade hoppats att han skulle få fler matcher med FCK, som ofta spelar i de europeiska cuperna, och få möta större lag och annat motstånd.

– Det enda man kan se att han behöver mer av är erfarenhet, att få spela fler toppmatcher. Han är en riktigt bra spelare. Hans kanske största förtjänst är huvudet, attityden. Han har bestämt sig att bli så bra han kan bli. Han lägger ned allt för att bli optimal.

– Den inställningen gillar jag.

Tidigare i veckan sade Augustinsson inför en eventuell landslagsdebut och vad som krävs av honom:

– Att man hänger med bra och även kan visa de kvalitéer man har i klubblaget här i landslaget, att man visar att man pallar för trycket på hög nivå. Allting går fortare, det blir en press, men jag tror att jag har det som krävs för att klara av det.

– Än så länge har det gått rätt enkelt för mig (i karriären), det har flutit på och jag har tagit de rätta stegen. När jag gick från BP till IFK Göteborg gick det rätt fort och det var inte så stor skillnad att gå till FCK. Jag tror att nästa steg, till någon av toppligorna, blir det svåraste.

– De här landskamperna blir verkligen ett test, för att på den här nivån har jag inte spelat så mycket.

Mittbacken Erik Johansson, klubbkompisen i FC Köpenhamn, säger om Augustinsson:

– Helt förtjänt att han är här, en mycket bra fotbollsspelare. Han är otroligt viktig för oss och bombar fram längs kanten och bara smäller in inlägg. En fantastisk spelare med en löpstyrka inte många spelare har. Han kan springa upp och ned hela tiden i hur många matcher som helst.

Startelvan mot Turkiet:

Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Jimmy Durmaz, Oscar Lewicki, Kim Källström, Erkan Zengin – John Guidetti, Marcus Berg.

– Det var aktuellt från början att Isaksson skulle ha spelat, men eftersom han haft magsjuka i två dagar, det tar på krafterna, bestämde jag redan före dagens träning att Robin ska stå.

Två byten är bestämda. Granqvist kliver av i halvtid för Johansson och Durmaz lämnar över till Sebastian Larsson.

Henrik Skiöld/TT

Västerbacken Ludwig Augustinsson får chansen från start i landslagets match mot Turkiet. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

http://tt.se/media/image/C54744E3CC0546499AB24042B5AEB30B

Mest läst