Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB150903PA111

Augustinsson redo att ta platsen: EM är mitt stora mål

Tillsammans med Martin Olsson fick Ludwig Augustinsson plats i Erik Hamréns landslagstrupp till matcherna mot Turkiet och Tjeckien.– Jäkligt kul att få chansen, EM är mitt stora mål och dit jag siktar, säger han till GP.

Hur man firar en landslagsplats om man heter Ludwig Augustinsson? Jo, med en powernap.

– Det är lite rutin för mig, jag har lätt att slappna av men det var ganska skönt att slappna av efter det här, säger han och fortsätter.

– Jäkligt kul att få chansen, det här är ett mål jag haft under en längre tid och nu är det upp till mig att visa att jag ska vara där.

Mot Turkiet och Tjeckien blir det Norwich Martin Olsson som står för motståndet för Ludwig Augustinsson. Två träningslandskamper där Hamrén lär prova lite olika spelare.

– Precis så jag ser på det, det är två matcher, två vänsterbackar med, då hoppas jag att det blir några minuter i alla fall.

Snackat något med Hamrén eller Allbäck innan?

– Nej, men jag vet att de har varit och kollat på någon match och jag vet att de har bra koll. Sen vet jag hur de ser på mig också. Sen har jag ju varit med i snacket ett tag nu, sen vet man aldrig hur nära man är förrän man är med.

Hur ser du på konkurrensen bland vänsterbackarna? Du, Wendt, Olsson och Bengtsson?

– Det är tajt! Tuff och hård konkurrens och det kommer bara bli de bästa som får chansen. Nu är jag med och för mig är EM det stora målet. Att få spela mästerskap är det bästa som finns och en dröm jag haft sedan jag var liten. Nu ska jag visa vad jag kan.

Det gick ganska bra sist du var med i ett EM?

– Haha, jag precis! Nej, men den erfarenheten man fick där är väldigt viktigt. Sen är EM-slutspelet långt bort och nu är det fokus på de här två landskamperna.

Med i landslagstruppen är även Emil Salomonsson, rumskompis till Ludwig Augustinsson från tiden i IFK Göteborg.

– Jag är otroligt glad för hans skull. Jag vet hur han har kämpat och drömt om det här, vi kommer definitivt att hänga mycket med varandra men senast jag var med landslaget så hade vi egna rum.

Mest läst