Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Augustinsson om nobben: Sista ordet är inte sagt

Ludwig Augustinsson har inte gett upp drömmen om OS – trots att klubben säger nej.

Allsvenskan har inte tagit något beslut kring huruvida klubbarna kommer släppa spelare till sommarens OS eller inte. I Danmark har dock ett beslut kommit. FC Köpenhamn vägrar släppa sina spelare – vilket får Ludwig Augustinsson att missa mästerskapet.

– Vad jag har förstått så har klubbarna sista ordet och det är självklart att drömmen är att spela ett mästerskap. Alla drömmer om ett få spela EM, VM och OS. Sista ordet är dock inte sagt och just nu är det ändå långt kvar till OS så jag tänker inte på det så mycket just nu, säger han till GP.

Du köper om det inte blir något OS? Lyder klubben?

– Alla vill spela ett mästerskap som sagt, men vi får se hur det blir. Alla sitter lite i samma båt i Danmark och Sverige eftersom klubbarna inte behöver släppa sina spelare.

Augustinsson har varit lysande för sitt FCK och toppar assistligan i Danmark – än är han dock inte nöjd.

– Det har känts bra och jag har gjort en del poäng, ett mål och sju assist och det har gått bra för mig. Vi har många nya spelare och vi kan ännu bättre, både jag och laget, säger han.

Nyligen ryktades det att Palermo var nära att värva den lovande vänsterbacken. Ett rykte som Augustinssons agent fnös bort och sa "Vi siktar högre än så för Ludde". 21-åringen själv har koll på alla klubbar som ryktats vara på väg att värva honom.

– Det är tråkigt kanske men jag tränar på och försöker att inte tänka på det. Det är bara onödigt att tappa fokus. Allt sådant där sköter min agent.

Men du är sugen på att testa något nytt?

– Dyker det upp något som FCK, min agent och jag tycker är intressant så ... men det är inget jag tänker på.

Herrarnas OS-fotboll spelas i Rio de Janeiro och fem andra städer med start den 4 augusti. Varje land får ställa upp med sina U23-landslag kryddade med tre överåriga spelare.

Mest läst