Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Augustinsson lämnar för FC Köpenhamn

  Efter två år i IFK Göteborg lämnar talangen Ludwig Augustinsson klubben. Nästa anhalt: FC Köpenhamn. – Han ville detta väldigt mycket, säger sportchef Mats Gren.

  Sent under nationaldagen togs affären i mål. Ludwig Augustinsson genomgick läkarundersökning i den danska huvudstaden och sedan kritades det kontrakt. Efter årsskiftet tillhör 20-åringen FC Köpenhamn i fyra och ett halvt år framöver.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Vi hade gärna haft kvar honom hos oss, men han såg det som en stor chans för sin egen del och ville detta väldigt mycket själv, säger IFK:s sportchef Mats Gren till GP.

  BP-fostrade Augustinsson kom till Blåvitt 2012. I årets allsvenska har han startat samtliga av IFK:s matcher och kommer att fortsätta löpa på vänsterkanten resten av säsongen – han blir kvar i truppen året ut. En liten ljusglimt i det hela, menar Mats Gren.

  – För oss var det självklart viktigt med tanke på stundande cupspel i Europa och allsvenskan. Det ger oss också mer tid att leta efter en ersättare, vilket kändes väldigt viktigt.

  Får ni skäligt betalt?

  – Det tycker jag. Ludde är ju en jättebra spelare, men han är fortfarande ung, och man får inte samma summor som för toppanfallare. Men vi är nöjda, säger Gren.

  FC Köpenhamns manager Ståle Solbakken är tillfreds med värvningen av ytterbacken.

  – I Ludwig får vi en av de största försvarstalangerna i Norden. Han håller redan nu en hög nivå och är den typ av back som vi är vana att se i Parken med stor offensiv lust och kvalitet, säger han till fck.dk.

  Där uttalar sig även Augustinsson själv. Han uttrycker glädje över att få chansen i den danska toppklubben.

  – Det känns som det perfekta karriärsteget för mig. FCK Är Nordens bästa klubb, säger han.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.