Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

nhl

Assistrekord av Karlsson

Ett mål och två assist. Med 20 matcher kvar slog Erik Karlsson Ottawas assistrekord för backar. – Han är den bästa offensiva backen i ligan, säger Jason Spezza.

När Ottawa hemmaslog Washington med 5–2 i NHL-ishockeyn handlade det mesta om en svensk back. Hemmalagets Erik Karlsson, som tidigare spelat i Frölunda, gjorde själv 1–0-målet och noterades även för två målpass. Totalt har Karlsson under säsongen samlat ihop 47 assist – nytt klubbrekord.

– Han är den bästa offensiva back jag någonsin spelat med, och troligtvis den bästa i ligan just nu, sade Ottawas stjärna Jason Spezza till Ottawa Citizen.

Den tidigare rekordinnehavaren, Norm Maciver, stod säsongen 1992-1993 för totalt 63 poäng, varav 46 assist. Med 20 matcher kvar har Karlsson 12 poäng kvar upp till Macivers poängrekord.

– Just nu spelar det ingen roll. Vi har 72 poäng i tabellen och det är vad som betyder något. Vi måste fortsätta ta tvåpoängare och inte ge bort några, sade Karlsson till Ottawa Citizen.

Karlssons andra målgivande passning var dessutom hans 100:e i NHL-karriären.

Gabriel Landeskog stod för en målgivande passning när hans Colorado besegrade Los Angeles med 4–1 på hemmais. Colorado är två poäng bakom just Los Angeles i jakten på en slutspelsplats i Western conference. (TT)

Mest läst