Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

256329.jpg
Timo Räisänen uppträdde på årets upplaga av Arvikafestivalen.

Arvika kan inte betala

Arvikafestivalen ställer in alla sina utbetalningar. Helgens festival gick inte lika bra som förväntat och nu hotas den av konkurs.

Arvikafestivalen har inte tillräckligt med pengar. I måndags, efter att årets festival var avslutades i helgen, konstaterade arrangören att de inte kunde genomföra sina betalningar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Timo Räisänen spelade på Arvikafestivalens största scen i torsdags och låter uppgiven när han får reda på hur dåligt det gått för festivalen i år och att han själv inte lär få betalt.
- Det är jättetråkigt såklart. Men kan de inte betala så kan de inte.

Redan under sin egen konsert tyckte han att det märktes att festivalen gick dåligt.
- När vi spelade var det inte så mycket publik, men då spöregnade det ju. Fast sedan, när Kent spelade och det knappt var något folk där ja, då anade man ugglor i mossen, säger Räisänen.

Årets festival har gått så dåligt att resultatet belastar deras redan ansträngda ekonomi. Förra året slog festivalen publikrekord med 22 900 besökare, men i år kom bara runt 15 000.

- I nuläget kan vi inte säga hur förlusten kommer att bli. Vi förstår att leverantörer är oroliga, skriver Arrangörsföreningen Galaxen i ett pressmeddelande.

Mest läst