Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
götaälvbron
I Dreem arkitekters framtidsvision för Götaälvbron är park, mötesplatser och paviljonger möjliga inslag.

Arkitekt: Gör om Götaälvbron till en stadspark

En arkitektfirma i Göteborg har kommit med en ny visionsbild över hur man skulle kunna bevara Götaälvbron.Gör bron till en plats där invånare och turister kan samlas, säger arkitekten Karin Lindwall.

Under 2016 kommer bygget av den nya Hisingsbron att påbörjas. Den gamla Götaälvbron, som byggdes 1939, kommer då bli ett minne blott. Arkitektfirman Dreem arkitekter tycker att man släppt bevarandeperspektivet av Götaälvbron för snabbt och har tagit fram en visionsbild där man bevarar det gamla - fast med nya funktioner.

- Det skulle bli ett nytt sätt att koppla ihop staden på, en plats där både invånare och turister kan samlas, säger arkitekten Karin Lindwall som deltagit i projektet.

Det nya förslaget är att bron ska bli en grön oas som håller ihop Hisingen och centrum, "en levande stadspark med bland annat cafépaviljonger, foodtrucks, odlingar och boulplaner med möjlighet till marknader och olika former av event". Enligt arkitekterna är tanken att det gamla ska samexistera sida vid sida med det nya.

- Vi tycker att det vore en fin bevarandegest för en gammal konstruktion, säger Karin Lindwall.

Götaälvbron byggdes 1939 och trafikeras i dag av motorfordon, spårvagnar, cyklar och gående.

Mest läst