Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB140821BB297

Aregawi fast i dopningskontroll

Abeba Aregawi har åkt fast i en dopningskonktroll och är avstängd, meddelar det svenska friidrottsförbundet. - Det är med bestörtning och med extrem besvikelse vi tvingas lämna detta besked, säger Stefan Olsson, generalsekreterare i Svensk Friidrott.

Hon började tävla för Sverige 2012 och vann VM på 1500 meter 2013. Sedan dess har mycket handlar om skador och ifrågasättande av var hon egentligen bor – Sverige eller Etiopien – och nu kommer nästa dråpslag för svensk friidrott: Abeba Aregawi har lämnat ett positivt dopningsprov, enligt ett pressmeddelande från Svenska friidrottsförbundet, som skriver:

"Svensk Friidrott och IAAF meddelar härmed att Abeba Aregawi tillsvidare är avstängd och är under utredning för misstanke om dopingförseelse."

– Det är med bestörtning och med extrem besvikelse vi tvingas lämna detta besked, säger Stefan Olsson, generalsekreterare i Svensk Friidrott i pressmeddelandet.

Han fortsätter:

– Vi tar totalt avstånd från alla former av fusk, doping och otillåtna medel. Vi har en nolltolerans och det här är helt oacceptabelt, säger Olsson.

Aregawi sägs ha gått med på att bli avstängd tills vidare, men har också begärt att få en analys av b-provet, vilket kommer att göras inom kort.

Vilken substans det handlar om vill inte förbundet avslöja än.

Mest läst