Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Bild - 1
- Först var vi inne på titeln Döroligt, men det blev för mycket Göteborg, berättar Peter Apelgren.

Apelgrens hoppfulla show om döden

Efter succéföreställningarna Gift och Kids blir det tema döden för Anna Mannheimer och Peter Apelgren. Manusarbetet har just börjat, men redan nu finns ett arbetsnamn: Andra sidan är ni klara.

Makarna Mannheimer och Apelgren har tillsammans analyserat äktenskapet och föräldraskapet i två framgångsrika shower. De sista föreställningarna av Kids gav de före jul.

- Jag vet inte hur många föreställningar vi har gjort, det är ju fantastiskt men till slut blir det svårt att hitta energin, säger Peter Apelgren.

Nu betecknar han sig som "ledig", vilket är en sanning med modifikation. Konstnären Peter Apelgren har fullt upp med att måla. Dessutom har han just påbörjat manusarbetet med nästa föreställning.

- Det är tankar som vi har haft länge och som har växt fram kring den åldringsvård vi har och det som har hänt med vår familj.

I juli förra året dog Peter Apelgrens svärmor Carin Mannheimer. Det påverkar såklart innehållet i föreställningen, men ämnet var bestämt sedan tidigare.

- Jag har ju själv varit jätterädd för döden, men jag har blivit coolare nu. Jag hoppas att det har med åldern att göra, nu känner jag att det är okej att en dag ska också jag lämna, säger han.

Just nu har Anna Mannheimer fullt upp med en bok som bygger på arbetet med att ta fram Gift. Därför har Peter Apelgren själv börjat skriva så smått. Arbetet är i sin linda och det är långt kvar till ett premiärdatum. Men det finns i alla fall ett arbetsnamn.

- Först var vi inne på titeln Döroligt, men det blev för mycket Göteborg. Nu är arbetsnamnet Andra sidan är ni klara. Vi vill ändå göra det lite hoppfullt, det får inte vara deppigt, vi vill försöka ge folk modet att fraktas dit vi alla ska en gång.

På torsdag klockan 21.00 är det säsongspremiär i Kanal5 för En clown till kaffet, där Peter Apelgren är en av de komiker som berättar om sig själva och utsätter varandra för olika utmaningar.

I torsdagens pappers-GP kan du läsa mer om Apelgrens tvekan inför att vara med i programmet och varför han har "en jävla respekt" för Eva Rydberg.

Bild - 2
Makan Anna Mannheimer ska delta i manusarbetet.
Mest läst