Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Anonymous_1917047_1024 x 683 standard_2046877

Anonymous nya hot mot IS: "Var rädda"

"Vi finns överallt och vi är fler än ni anar. Var rädda."Anonymous har än en gång kallat till krig mot terrorgruppen IS, och nu ber hackernätverket om omvärldens hjälp.

"Var hälsade, Fria världens invånare. Vi är Anonymous"

Den två och en halv minut långa videon släpptes på onsdagen, och i den kan man se en medlem av nätverket iförd en Guy Fawkes-mask som bedyrar att man ska fortsätta online-kampen mot IS.

- De flesta av er känner till att terrorn slog till mot Belgien den 26 mars. Vår frihet har än en gång attackerats. Det här kan inte få fortsätta, säger Anonymous i videon.

- Till IS-supportrar, vi kommer att leta efter er. Vi kommer att hitta er. Vi finns överallt och vi är fler än ni anar. Var rädda.

Det är inte första gången som Anonymous förklarar krig mot IS. I november, efter Paris-attackerna, lades en liknande video ut där Anonymous svor på att man skulle hitta de skyldiga och hänga ut dem på nätet.

I denna nya video berättar man hur man hackat IS:s webbsidor, stängt ner Twitter-konton och stulit deras Bitcoins. Och det ska man fortsätta med, hävdar man, men nu ber Anonymous också omvärlden att hjälpa till: genom att visa medkänsla.

- Om du står upp emot diskriminering i ditt land skadar du IS mycket mer än om man hackar deras webbsajter, säger Anonymous i videon.

- IS kan inte rekrytera muslimer i Europa om de accepteras och inkluderas i samhället. Så vi vill att alla ni ska stå upp emot diskriminering.

Enligt brittiska Mail Online har IS egna onlinenätverk, the Islamic Cyber army, slagit tillbaka och kallat Anonymous för en grupp idioter "som bara kan hacka twitter-konton och email etcetera". IS-militanter använder i stället en rad olika krypteringsverktyg för att kunna kommunicera under radarn, enligt Mail Online.

Mest läst