Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Annie Seel.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Annie Seel skriver historia i Dakarrallyt

  Hon har kört fem Dakarrallyn på motorcykel. Nu är det klart att Annie Seel, som första svenska kvinna, kör bilklassen i 2015 års upplaga av ökenrallyt.

  Efter en testvecka i Storbritannien fick hon i veckan ett positivt besked.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Starten är klar. Alla papper skickas in nu. Anmälan går ju ut sista oktober och i mitten på november kommer jag att dyka upp i startlistorna, säger Annie Seel till eurosport.se.

  I fjol ställde hon också upp i bilklassen, då som kartläsare till australiern Garry Connell, men tvingades bryta efter ett motorhaveri. Den här gången ska hon själv ratta en av Rally Raid UK:s tre bilar. Stallets chef blir hennes kartläsare.

  - Bilarna skeppas iväg i mitten av november från Frankrike med den stora Dakar-båten. Jag testade stol och bälten och gjorde lite småjusteringar. Det här är ingen fullfartsbil. Det går liksom inte att jämföra med fabriksteamen. Jag behöver inte att köra 200 km/h för vi kommer aldrig att uppnå den farten under tävling.

  Dakarrally körs 3–17 januari i Argentina, Bolivia och Chile.

  Annie Seel ser nästa års Dakar i första hand som en chans att skaffa viktiga kunskaper inför kommande tävlingar.

  - Det här är ju första resan. Jag har en treårssatsning. Det här är första åket och det är en rätt otrolig chans som jag har fått.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.