Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
sdhljkhgf

Anneli Hulthén (S) upprörs av Suhonens bok

– Jag blir så upprörd att jag nästan får ont i huvudet, säger Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg och ledamot av den socialdemokratiska partistyrelsen och dess verkställande utskott.

I en ny bok av Daniel Suhonen skildras maktspelet och intrigerna inom Socialdemokraterna under de tio månader Håkan Juholt var partiets ordförande.

Boken uppges bygga på hemliga dokument och inspelade samtal från Socialdemokraternas verkställande utskott (VU).

Enligt Suhonen hade göteborgarna Anneli Hulthén och Leif Pagrotsky stor betydelse när Juholt avsattes.

- Det fanns ett uppenbart svek från Västsverige mot Juholt. Leif Pagrotsky och Anneli Hulthén var inblandande, säger Suhonen till GP.

Anneli Hulthén vill inte kommentera hur det gick till när Juholt tvingades avgå.

- Jag har bara läst brottsstycken ur boken och har ingen helhetsbild, säger hon. Men det som sägs i förtroliga samtal skall vara förtroligt och det som sägs i partistyrelsens verkställande utskott är inte offentligt, säger hon och fortsätter:

- Jag tycker det är upprörande att Suhonen publicerar protokoll som han inte borde ha tillgång till och att han röjer förtroliga uppgifter. Hur sanna uppgifterna är har jag ingen uppfattning om, det kan lika gärna vara falskt som sant.

Hulthén anser att Suhonen med sin bok skadar Socialdemokraterna.

- Han visar fruktansvärt dåligt omdöme och visar verkligen ingen omsorg för partiet, säger hon. Han skadar partiet mer än många andra har lyckats med.

- Det som jag läst av Suhonen tillför inte debatten särskilt mycket.

Mest läst