Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Anneli Hulthén om mutaffären

Fler kommunala bostadsbolag dras in i muthärvan. Anneli Hulthén vill se över bolagsstrukturen i Göteborg.

Under torsdagskvällen var kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S) ute och sprang ett motionslopp och kunde inte svara på GP:s frågor om de nya turerna i den kommunala muthärvan.

- Jag var igång hela dagen och kom hem vid halvtio och orkade helt enkelt inte ringa upp. Vi har riggat en organisation på stadskansliet för att ta hand om de här frågorna. Nu kontrolleras verksamheterna både framåt och bakåt i tiden.

Stadskansliet gör stickprovskontroller bakåt i tiden och är på väg att utarbeta nya regler för att förhindra brott.

Kommer det här nya uppgifterna att påverka valet?

- Det är svårt för mig att avgöra. Det viktiga är att vi har gjort åtgärder för att förhindra både det rent brottsliga och det som är olämpligt. De har rullat igång.

Du har tidigare i år sagt att du vill se över den stora bolagsfloran i Göteborg. Vill du snabba på det arbetet nu?

- Jag har tänkt mycket på det, inte bara på grund av detta. Jag känner ingen sentimentalitet när det gäller bolagen. Vi måste se över om det är ett effektivt sätt att organisera oss på.

Anneli Hulthén vill se över ursprungstankarna med de olika bolagen och motiven för att ha dem kvar. Hon påpekar också att även om bolag avyttras innebär det ju inte automatiskt att eventuella problem försvinner.

- Det innebär bara att vi slipper besvären.

En av de viktigare åtgärderna menar Anneli Hulthén är att hålla igång en diskussion om moral och etik i all kommunal verksamhet.

- Jag håller helt med Helene Odenjung (FP) i detta. Och det är mycket svårare att göra än att skriva ett tjänsteutlåtande.

Hulthén
Anneli Hulthén (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.
Mest läst