Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  - Jag kan inte skriva om hur rädd jag är när jag går ner i Nordstan, säger Anna Mannheimer.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Anna Mannheimer: Det är män! Det är alltid, alltid män

  Någon på Facebook har lagt upp bild och namn på fem stycken kriminella våldsverkare och undrar om vi kan se någon gemensam nämnare?

  Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

  OBS: Krönikan av Anna Mannheimer publicerades redan i september förra året, men har nu fått nytt spinn i sociala medier.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Och om jag ska vara uppriktig; det är ganska tydligt vilka som inte kan följa våra svenska lagar, vem som slåss, bränner bilar, skjuter och våldtar.

  Det finns verkligen något som de fem har gemensamt.

  Sverige – vi har ett resultat; Det är män! Det är alltid, alltid män.

  Läs också: Mannheimer: Jag är en manshatande slyna

  Allt för länge har våra politiker stoppat huvudet i sanden och vägrat inse det växande problemet: Nämligen mäns dåliga självförtroende kombinerat med en grandios självbild, oförmåga till empati, toppat med lika delar aggressivitet och dålig uppfostran.

  Där har ni roten till det onda.

  Vänstern skyller på kapitalismen, fallskärmar och vinstmaximering. Sverigedemokraterna skyller allt på invandringen, invandringen och så invandringen förståss, och de andra partierna skyller på varandra.

  Alla är dom oroade över det ökade våldet och hatet i landet. Alla försöker dom hitta sätt att skapa ett bättre samhällsklimat. Men låt mig få sticka ut min relativt oskäggiga haka och konstatera:

  Det är inte kvinnor som sitter vid datorn och skickar anonyma hot till andra kvinnor. Meddelanden som beskriver hur dom borde dödas för att sedan våldtas, påfallande oftast av en exotisk man med stort organ, för att till sist få en smäll på käften.

  I den ordningen.

  Det är inte mc-tjejerna som går runt i skinnvästar och farliga spindelnätstatueringar på halsen och gör upp om både heder och skumma affärer genom att skjuta ihjäl varandra.

  Det är inte de kvinnliga fotbollsfansen som gör att barnfamiljer inte vågar gå på matchen längre och som kräver enorma polisresurser för att motståndarlagets supporterkvinnor kommer till stan.

  Och det är ytterst sällan invandrarkvinnorna som ställer till något problem i förorten. Dom tar inga resurser ifrån våra äldre, Tvärt om! Det är dom som torkar våra gamla föräldrar i stjärten och som sliter i långvård och hemtjänst

  Det är ju väldigt sällan som det är en kvinna som är Hagamannen, Stureplansmördaren, Dagispedofilen, Hiv-mannen, Lasermannen, eller Bombmannen. Inte ens Lasse-Maja var ju kvinna.

  Ja, jag vet att det också finns massor av bra män. Killar som lämnar på dagis, står upp för de svaga, behandlar kvinnor jämlikt och klappar katter. Men nu var det ju en gemensam nämnare vi skulle hitta. Vilka det är som ställer till mest skada i samhället och vad dom har för likheter. Och då blir tyvärr svaret – Det är män!

  (Men det får man väl inte säga i det här landet?)

  Ps. Killar, snälla skicka nu inte en massa hatmejl till mig för jag blir både ledsen och tycker det är obehagligt. Tack på förhand. Ds.

  Läs också:  Anna Mannheimer: "Jag kan skriva om kungen, sex och om mat"