Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Anna Kinberg Batra beredd att leda M

Favoriten till att bli ny moderatledare, Anna Kinberg Batra, är beredd att ta en ledande roll. Hon ber om ursäkt för sitt gamla uttalande om att stockholmare är smartare än lantisar.

-Det är fortfarande det dummaste jag har sagt offentligt. Alla har väl något de måste skämmas för och kanske ångrar att de gjort, säger hon.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det är inget hon skulle göra om, lät hon förstå i samband med en pressträff om skolförslag från allianspartierna. Hon är glad över de nomineringar som kommit in för henne som partiledare, men vill inte säga rakt ut att hon vill bli partiledare.

-Jag är beredd att ta ett ledande ansvar och vi har en resa framför oss fram till 2018 som bara har börjat, säger Kinberg Batra.

Hittills har minst nio av de 24 moderata länsförbunden valt kandidat att nominera. Av dessa är det bara moderaterna i Västernorrland som inte har fört fram Anna Kinberg Batra som kandidat.

-Jag känner mig hedrad av att känna starkt stöd från olika delar av landet, men samtidigt är jag ödmjuk inför att vi är mitt uppe i en process där valberedningen måste få säga sitt, säger hon.

Tunga länsförbund som Stockholm, Göteborg och Skåne har ännu inte sagt sitt.

Mest läst