Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

anna
Anna Book diskas från lördagens tävling.

Anna Books låt diskas från Melodifestivalen

Anna Books bidrag diskvalificeras från Melodifestivalen. Orsaken är att hennes låt Himmel för två redan tävlat – men med en annan text. - Anna är i upplösningstillstånd, säger Roberto Toledano, Anna Books man. 

- Jag är förkrossad, säger Christer Björkman på SVT:s presskonferens.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Redan 2014 tävlade Anna Books låt i Moldaviens uttagning till Eurovision song contest. Detta var Aftonbladet först med att avslöja.

Låtskrivarna till Himmel för två är Sven-Inge Sjöberg, Larry Forsberg, Lennart Wastensson och Camilla Läckberg. Den moldaviska sajten trm.md uppger i sin tur att kompositörerna till Taking care of a broken heart är samma personer, men med engelsk text av AIdan O Connor och Sven Inge Sjöberg. Där framfördes den av Felicia Dunaf. Roberto Toledano, Anna Books man, är mycket upprörd när GP når honom. 

- Anna mår fruktansvärt! Det är inte klokt att de har tagit en låt som redan varit med och gett den till Anna, säger han. 

Han vet inte hur det har blivit så här och tycker det är för tidigt att peka ut syndabockar.

- Just nu kan jag bara säga att Anna inte är värd detta. Hon har satsat så hårt och slitit och fixat med sin klänning och utstyrsel. Hon är i upplösningstillstånd nu, säger Roberto Toledano som nu åker ner till Göteborg direkt med tåg för att vara vid sin hustrus sida. 

Jämför de båda låtarna här:
http://trm.md/ro/audio-eurovision2012/felicia-dunaf-taking-care-of-a-broken-heart/
https://www.facebook.com/svtmelodifestivalen/videos/vb.147571041955075/1113273298718173/?type=2&theater.

Enligt Christer Björkman har upphovsmännen bakom låten skickat in bidraget till Moldavien, men inte känt till att det faktiskt har publicerats där. Anna Book har blivit erbjuden att gästsjunga sitt bidrag utom tävlan i lördagens deltävling, men ännu inte tagit ställning till det. 

Mest läst