Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Anna Book fick stående ovationer på genrepet

Anna Book sjöng i Scandinavium under fredagens genrep, trots diskningen. Och möttes av stående ovationer. - Det var så mycket kärlek, säger hon.

Sångerskan Anna Book skulle fira trettio år som schlagerartist i årets Melodifestival, istället diskades hennes bidrag Himmel för två.

- Det har hänt saker som är långt bortom min kontroll, men regler är till för att följas, säger Anna Book till pressuppbådet.

Under fredagens genrep körde Anna Book ändå sitt nummer tillsammans med dansarna, utom tävlan.

- Det viktiga för mig har varit att visa upp den här fantastiska låten och numret, så på det viset känner jag mig som en vinnare. Jag har fått så otroligt mycket kärlek de senaste dagarna och speciellt ikväll, säger Anna Book på fredagskvällen.

Det har varit några tuffa dagar sedan det stod klart att hon inte skulle få vara med och tävla.

- Jag bröt ihop helt enkelt och har egentligen inte sovit alls sedan beskedet. Jag lyckades få lite vila idag mitt på dagen och känner mig ändå hyfsat pigg, menar Anna Book som berömmer publiken i Scandinavium efter att den hyllat henne med stående ovationer.

- Det är en slags revansch förstås. Att få komma in här och sjunga var som att få ett stort plåster runt hela hjärtat, det har varit som ett öppet sår i några dagar nu.

Till lördagens direktsändning ansluter Anna Books familj och då ska hon verkligen satsa allt på scenen.

- Det är i morgon som gäller, imorgon det smäller. "Om du är nere på tio, res dig bara igen, lika lätt som ABC!"

Mest läst