Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

ljungberg

Anja – årets Mikael Ljungberg-stipendiat

Årets stipendium till minne av den bortgånga brottaren Mikael Ljungberg tilldelas den alpina världsstjärnan Anja Pärson.

- Anja är en rak, öppen och godhjärtat människa med en oerhört minutiös inställning till idrotten och en genuin ödmjukhet och respekt inför sin omvärld, säger Jonas Ljungberg, styrelseledamot i fonden och Mikael Ljungbergs bror.

Styrelsens motivering lyder bland annat: "Anja besitter en kämpaanda och vilja att aldrig ge upp som få andra. En kämpaanda som påvisades under OS i Vancouver då Anja kraschade svårt i störtloppet, för att enbart timmar senare fokusera på nästa mål och därefter vinna brons dagen efter kraschen. En enastående prestation med få motstycken."

- Det här känns otroligt kul och det är en ära att få ta emot Mikael Ljungbergs stipendium. Mikael var en stor personlighet, jag fick tillfälle att umgås med honom under ett par dagar i samband med ett träningsläger i Tärnaby inför OS 2000. Jag minns honom som en givmild och ödmjuk människa som tog sig tid att dela med sig av sina kunskaper till oss andra. Det blev till ett väldigt trevligt och inspirerande möte, säger Anja Pärson.

Prissumman på 50 000 kronor och Anja Pärson kommer att ta emot priset den 18 juni på Knistad Herrgård.

anja
Mest läst