Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Andreas Wijk 11/2

Andreas Wijk, 17-årig bloggare, har bättre stil än Alexander Skarsgård och är mer poppis än Håkan Hellström.

Vad ska du göra i helgen?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag ska först upp till Stockholm och prata kläder. Sedan ska jag hem till Göteborg igen för att kolla på Melodifestivalen. Det ska bli jättekul. Jag håller själv på med musik och tycker att det är ett bra koncept. Jag kommer att hänga med några polare och vi ska se det tillsammans.

Förra veckan blev du utsedd till Årets bäst klädda man på Finest Awards-galan. Blev du förvånad?

– Ja, det var helt otroligt. Jag är bara 17 år och det var så många stora namn i den kategorin, som Oskar Linnros och Alexander Skarsgård. Jag har underbara läsare som har röstat på mig.

Du vann också Göteborgspriset på Finest?

– Ja, jag är jätteglad över det. Jag älskar Göteborg, jag vill bo här så länge som det bara går. Det är helt galet att jag vann eftersom Håkan Hellström var nominerad i samma kategori. Han är ju Göteborgs älskling.

Du är en av få Göteborgare som har blivit stora i bloggvärlden. Varför är det så svårt?

– Jag tror att det är för att bloggbubblan är i Stockholm. Men alla där går på samma event och bloggar om samma saker. När jag började var det få killar som bloggade. Jag gjorde något annorlunda, bloggade om vad jag hade på mig. Det är väl därför som jag stack ut.

Du tillbringar ändå mycket tid där. Hur är modet i Stockholm jämfört med Göteborg?

– De har ett större utbud av affärer. Men när jag ser folk på gatan så tycker inte jag att stockholmare klär sig bättre än här göteborgare. Göteborg och Stockholm är båda outstanding på mode.

Finns det någon typisk göteborgsstil?

– Ja, jag skulle säga att rutig skjorta och en sådan upprullad mössa som alla killar går runt med är typiskt göteborgskt.

Har du några tips på hur man ska klä sig till våren?

– Jag skulle säga att man ska sticka in lite färg. Det är det jag har sett mest av på Stockholms modevecka. Men man behöver inte skrika ut färg. Om man har en svart outfit, så räcker det om man har en färgglad t-shirt.

Hur lång tid tar det för dig att välja ut en outfit på morgonen?

– Jag brukar faktiskt slänga fram det kvällen innan. Annars hinner jag inte till skolan, haha. Jag är egentligen en "jeans-och-t-shirt"-kille men när man bloggar om kläder, måste man anstränga sig lite mer. Men det är kul också. Jag är jättetacksam för det.

Vilket är ditt senaste klädköp?

– Jag köpte faktiskt lite höstkläder nyligen. Jag brukar göra så att jag köper i förväg, eftersom det är sjukt billigt med höstkläder nu. Och är man insatt så kan man se vad som kommer att vara inne då.

Bloggosfären kan vara tuff, har du varit utsatt för skvaller eller påhopp?

– Jag har väl fått elaka kommentarer, men inte alls så mycket som jag trodde att jag skulle få. Man blir avtrubbad efter ett tag. Jag har lärt mig nu att en människa bakom en datorskärm kan säga vad som helst. Och jag påverkas inte av de negativa kommentarerna.

Berätta något som folk inte vet om dig.

– Jag var med i ett barnpopband när jag var yngre, tillsammans med Idol-Alice och en till tjej. Det är jag sjukt glad över. Vi hette Popcorn och uppträdde på TV4-nyhetsmorgon, på Rondo och olika köpcentra i landet. Vi var sponsrade av Lindex så vi fick ha deras kläder på oss och de spelade vår musik i högtalarna.

Du bloggar också om musik och pluggar musik på Rytmus gymnasieskola. Vad vill du helst hålla på med, musik eller mode?

– Om jag måste välja en sak, då säger jag musik. Men det går lite hand i hand. Som artist ska man vara allt, det handlar inte bara om att sjunga.

Har du något smultronställe i Göteborg?

– Ja, många. Som kajen på Lindholmen. Min skola är där och när det börjar bli vår brukar vi sitta där på rasterna och fika. Det är jättemysigt.

Vad är din senaste statusuppdatering på Facebook?

– Eftersom jag bloggar så uppdaterar jag nästan aldrig på Facebook. Jag gillar att läsa vad mina kompisar gör, men jag skriver nästan aldrig något själv.

Vem är din bästa vän?

– Det är Mikael som jag har känt i två år. Men jag har en stor kompiskrets på 15 personer och vi är rätt tajta.

Är du kär i någon?

– Nej, det är jag inte. Jag har fortfarande inte hittat min drömtjej.

Du kanske inte har tid med tanke på allt du gör?

– Jo men kärlek skulle jag ta mig tid för.

bloggare-andreas01.jpg
världen2.jpg
världen3.jpg
Mest läst