Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage Andra L_ng och Sebastian Kapocs_1899677_1024 x 683 standard_2027971
Sebastian Kapocs säger att cider är den nya ölen.

Andra Långgatans nästa krog - en cideria

Cider, skaldjur och pizza bianca är gemensamma nämnaren för Pom Pom, en ny restaurang som öppnar på Andra Långgatan i slutet av april. För konceptet står gänget bakom Folk och Dubbel Dubbel men också Sebastian Kapocs, före detta nattklubbschef på Yaki-da.

Hej Sebastian! Berätta om Pom Pom!

- Vi är en cideria med pizza och skaldjur på menyn! En och annan fransk klassiker som råbiff lär smygas in också. Vi kommer att ha generösa öppettider och man ska kunna bli mätt runt en hundring.

Varför fransk mat?

- Egentligen är vi inte så hårdnischade. Tanken är att lägga fokus på cider, men vi kommer även att servera naturviner och öl såklart. Emma Kolback ska göra menyer som andas Frankrike och Baskien, men det finns egentligen inga regler. Det är smart att ta avstamp i något för inspiration, men blir det för nischat så är det tråkigt.

Ni sticker ut lite på Andra Långgatan?

- Ja, det gör vi nog, men det finns ingen uttalad ambition att förändra gatan från vår sida. Jag gillar Andra Lång väldigt mycket. Men det är klart att det finns utrymme för annat där också!

Kommer ni att locka lite nytt folk till gatan, tror du?

- Behöver gatan mer folk? Nej, men det ska bli skitkul att öppna på en av Göteborgs bästa gator och självklart ska vi försöka locka lite nytt folk!

Är cidern den nya ölen?

- Ja, absolut! Det är superhett i London nu. Cider har alltid varit en del av den engelska scenen men nu extra mycket. I dag dricker de som var öldrickande skäggiga hipsters cider i stället för öl.

För mig är cider och Sverige supersöt Kopparbergs på tapp...

- Jag tror att de flesta kanske är som du och inte har så bra koll, men det är ju inte så konstigt heller. Den söta cidern är en svensk uppfinning och den är vi kända för i världen. Men all mat som du kan kombinera med vitt vin och champagne finns det en motsvarande cider för. Jämfört med vin är det dessutom extremt prisvärt, lite svagare och glutenfritt så du kan dricka mycket mer!

Hur tycker du att Göteborgs matkultur mår just nu?

- Den mår bra! Jag har bott i Göteborg i hela mitt liv, men nu börjar utbudet att bli så brett att du kan nämna en restaurang du gillar som jag aldrig hört talas om och det är fett!

Förutom Pom Pom: vad borde öppna i Göteborg?

- Det finns ett ställe i New York som serverar jamaikansk/japansk fusion. Det borde vi ha. Den idén kan någon få av mig!

Mest läst