Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB150725MI031

Andersson om landslagsuttagningen: Lite chockad

Två debutanter fick de sista platserna i U21-landslagets trupp till EM-kvalet mot San Marino. För en av dem kom beskedet som en överraskning.– Jag blev lite chockad när Håkan ringde, säger Häckens Joel Andersson.

När U21-truppen till den kommande EM-kvalmatchen mot San Marino presenterades under tisdagen valde Håkan Ericson att lämna två platser vakanta. När han sedan kompletterade truppen under torsdagen föll valen på AIK:s Amin Affane, med förflutet i Lärje/Angered, och Häckens Joel Andersson.

– Jag blev lite chockad när Håkan ringde. Jag visste ju att de andra redan hade fått reda på det. Men nu känner jag bara stolthet över att vara uttagen, säger Joel Andersson, som därmed har chansen att göra debut i U21-landslaget.

– Det är ett klart steg uppåt jämfört med P19, men samtidigt har man bättre spelare runt omkring sig och jag ser framemot ett utvecklande läger.

Under Anderssons debutsäsong i allsvenskan i fjol använde Häckentränaren Peter Gerhardsson honom på flera olika positioner, men i Ericsons landslag är han uttagen som högerback. Där får han slåss om en startplats med Norrköpings Linus Wahlqvist och Moldes Isak Ssewankambo.

– Jag känner både Linus och Isak väldigt bra och jag tycker att båda verkligen förtjänar att vara med, säger Andersson.

Men du har inte något emot att peta dem?

– Nej, verkligen inte, säger han och skrattar.

På onsdag nästa vecka samlas U21-landslaget för att ladda upp inför det viktiga EM-kvalmötet med San Marino. Ett landslag som Andersson inte har någon vidare koll på.

– Jag vet nästan ingenting alls om dem. Det jag har hört är att de backar hem och är defensivt skickliga, säger han.

Men innan Andersson drar iväg på landslagsäventyr väntar semifinal i Svenska cupen mot Hammarby på söndag.

– Det kommer bli en väldigt tuff match, men det är långt ifrån omöjligt. Jag tycker vi har visat en väldigt bra form tidigare i cupen, med mängder av målchanser framåt och nästan inga bakåt, säger han.

Supportrarna är väldigt upprörda över matchtiden. Hur ser du på det?

– Det är inte så mycket att göra åt. Jag tycker att Tele 2 är en bra arena. Däremot är tiden inte den bästa, men huvudsaken är att de hinner få bort isen i tid.

Mest läst