Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

niklas andersson

Andersson förlänger

Frölundas trotjänare Niklas Andersson har förlängt sitt kontrakt med klubben.

– Det känns jätteroligt. Det är få förunnat att få hålla på med ishockey på elitnivå i min ålder, säger 39-åringen som skrivit på för ytterligare ett år i indiandressen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Säsongen 2009/2010 blev inte vad Frölunda hade tänkt sig och nu rensar klubben i spelartruppen. Trots det var det aldrig aktuellt att göra sig av med Niklas Andersson.

– Nej, det var väl mest upp till mig, hur jag kände. Frölundaledningen ville att jag skulle köra på och jag har egentligen ingen anledning att sluta. Jag vet faktiskt inte varför jag skulle lägga av, säger han.

Klubbens general manager Kent Norberg håller med.

– Någon gång måste Frölunda klara sig utan Niklas, men han är fortfarande en fantastisk spelare att ha i truppen, säger han.

Att kroppen håller visade Niklas Andersson med all tydlighet senast i slutspelet, där han efter två avgöranden i sudden death skickade Frölunda till en 2–1-ledning i matcher över kvartsfinalmotståndaren Linköping.

Att serien senare vände och Frölunda fiaskostämplades är dock ingenting som påverkat beslutet att fortsätta, säger Niklas Andersson.

– Det kan jag inte påstå. Det har varit lite upp och ner, men trots det har det varit roligt. Och då tycker man att det är kul, samtidigt som man alltid siktar på SM-guldet. Har man någon gång varit med om att vinna vill man uppleva den känslan igen.

Är det extra viktigt att stanna nu när klubben vill ta in fler ungdomar?

– Kanske. Man måste föryngra, det förstår jag – man kan inte ha ett lag bestående av bara 35-plussare. Men man måste också ha balans, så man kan sporra och lära av varandra.

Ja, någon måste ju lära ut alla tjuvknepen?

– Haha, det är nog det vi har de andra 35-plussarna till.

Säsongen 2010/2011 blir Niklas Anderssons 14:e i Frölunda.

Det är ännu oklart om huruvida målvakten Gusten Törnqvist och backen Oscar Hedman finns kvar i Frölunda nästa säsong. Spelarna har plockats bort från klubbens hemsida, men enligt Kent Norberg är inget beslut taget.

– Nej, det stämmer inte. Det är ingenting klart än, säger han.

niklas andersson
Mest läst