Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1176991.jpg

Anders Frisk bakom ny biosatsning

Om två veckor är det dags. Bio Möllan i Mölndal nyöppnar som digitalbio, men välkomnar inte ungdomar i första hand. Bakom storsatsningen står tidigare fotbollsdomaren Anders Frisk.

Efter en tid av ovisshet vände det för Möllan på Göteborgsvägen i hjärtat av Mölndal. Tack vare banklån och bidrag från Svenska filminstitutet har biografen sedan i januari fått en rejäl ansiktslyftning: blivit digitaliserad och totalrenoverad.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Ja det är ny matta, ny filmduk, nya stolar. Allt är nytt! säger en entusiastisk Anders Frisk, välkänd fotbollsdomare som numera driver bioverksamheten i Möllan.

Stolarna är röd-svarta och längst bak skruvas just nu fast några kärlekssoffor kan han avslöja efter ett besök i bion som nyöppnar för publik den 17 september.

Premiärfilmen blir inte helt överraskande Monica Z, filmen om sångerskan Monica Zetterlund i regi av danske Per Fly efter Peter Birros manus.

Efter ett års uppehåll, och en minimal repertoar med enbart dagbio, ser Anders Frisk fram emot den nya jättesatsningen som blir ett lyft för hela kulturhuset.

– Den nya lokalen kan förutom bio även användas till annat: direktsända konserter och konferenser. Det är kul att det händer så mycket i Mölndal nu, nya bostäder och ett nytt centrum. Då känns den här satsningen på bio helt rätt, säger Anders Frisk.

Vad blir det för repertoar?

– Vi ska testa oss fram men vill särskilt slå vakt om våra seniorer. Och barnfamiljer. En mogen publik vill vi ha här på Möllan, förhoppningsvis kan vi locka äldre också från andra håll i stan. Vi ska försöka hålla låga priser, och tänker undvika ungdomsfilmer. De visas ju ändå på Bergakungen.

Mest läst