Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Amelie Rybeck återvänder till Jitex

Jitex fortsätter sin storsatsning. Nu är Amelie Rybeck, som spelat i Lyon och Stabaek de senaste åren, klar för klubben.

– En kanonvärvning, säger sportchefen Mats Heed till GP.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Jitex fortsätter värva inför damallsvenskan 2012. Efter Leena Puranen och Katri Nokso-Koivisto ansluter nu Amelie Rybeck till laget.

Rybeck spelade i många år med Göteborg FC, men hann 2006 också med en säsong i Jitex. Efter ytterligare sejourer i QBIK och GFC gick hon 2009 till det franska storlaget Lyon för att sedan flytta till Norge och Stabaek.

– Även om vi spetsat truppen väsentligt är jag helt övertygad om att Amelie ändå kommer att vara bland våra allra bästa spelare när vi summerar säsongen. Inte minst hennes rutin kommer att vara ovärderlig för oss, säger Jitex andre sportchef Lennart Lindorsson i ett pressmeddelande.

29-åriga Rybeck har gjort 150 allsvenska matcher och är nu tänkt att gå in som backklippa i det lila laget från Mölndal.

– Hon är en väldigt bra spelare och nu ser försvarsbiten jättebra ut för oss. Nu ska vi bara ha en forward till. Vi har en önskelista med tre namn på men vi är inte stressade alls. Den sista pusselbiten ska vara riktigt bra, säger Heed.

amelie
Mest läst