Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

sy6b54ea.jpg

Almqvist får stöd från de egna

Erik Almqvist ber Sverigedemokraterna om ursäkt på Facebook för vad han ställt till med.

Expressen publicerade i dag en film, där Almqvist angriper personer på en gata i Stockholm med för SD-politiker förbjudna ord som "blatte", "babbe" och "hora".

I morse skrev SD:s ekonomiskpolitiske talesperson så här på Facebook:

Expressen hävdar nu att man har videoklipp som styrker påståendena från tjafset på Kungsgatan för några år sedan. Det förvånar mig för jag minns inget av de orden som påstås och det gör mig såklart rejält ångerfull."

Och han fortsätter:

"Jag har, i samråd med partiet, jobbat med den bittra och hämndlystna sidan av mig själv länge nu och helt ändrat levnadsmönster för att aldrig hamna i dylika situationer. Jag är hemskt ledsen för att ett par av mina allra värsta och sämsta ögonblick i livet har kommit fram nu några år senare."

Han tackar för allt stöd han fått på Facebook, men är " jätteledsen att behöva dra ner partiet i detta nu."

När den här artikeln skrevs hade 48 givit Almqvist sitt fulla stöd på Facebook. De flesta menar att det här är en illasinnad medieattack. Några tycker att han inte behöver känna någon ånger, och att han inte har något att skämmas för.

Han får också stöd från centralt placerade partikamrater.

Så här skriver riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD), mannen som filmar händelserna på Kungsgatan i Stockholm i september 2010:

"Erik är en av de bästa vi har."

En annan som var med vid den filmade händelsen är Christian Westling, som sitter i ledningen för SD i Stockholm. Han ger också Almqvist sitt stöd:

"Stå på dig kompis. Det här tar vi oss igenom."

SD:s Kiruna-sektion tycker så här:

"Väldigt lågt att dra upp något som hände för 2,5 år sedan. Vad du än gör låt inte detta påverka dig negativt. Och kom ihåg det var inte dig polisen tog. Det är dom som ska skämmas för sitt beteende. Jobbiga saker gör oss starkare, stå på dig!".

Mest läst