Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

806960.jpg

"Allt klickade för Loreen"

Japp, då var det klart. Loreen är i final. Det var väl inget att oroa sig för?

I början av veckan var Loreen lugnet självt. Behagligt tillbakalutad tog hon emot pressen på sitt hotell när hon inte besökte människorättscenter eller körde öppna repetitioner i schlagerarenan Crystal hall. Men ju närmare semifinalen har kommit, desto mer har Loreen slutit sig.

I onsdags bestämdes med kort varsel att hon inte skulle träffa några fler journalister och de som ändå ville genomföra sina inbokade intervjuer fick göra det via sms och mejl. Loreen ville spara rösten. Och fokusera på numret. Med tanke på hur snyggt det blev i går kväll var det säkert rätt taktik.

Sången och snöfallet, som det tyska produktionsteamet äntligen fått att fungera, satt perfekt. Precis som den där übersnygga kameravinkeln från högst upp i taket och samspelet med dansaren Ausben Jordan, allt klickade som det skulle.

Däremot har Loreen varit där hon inte skulle, tycker företrädare för regimen här nere. Ali Hasanov, en av den azeriske presidentens nära medarbetare, kritiserar Loreen för att ha träffat demokratiförespråkare och människorättsaktivister här i Baku. Presskonferensen med de finalklara artisterna började först efter denna upplagas pressläggning och GP hann därför inte få med någon kommentar från Loreen.

Tidigare i veckan berättade dock Loreen att hon förstår att många håller de ryska babushkorna som favoriter till slutsegern. Men vid gårdagens semifinal kändes även Serbiens pampiga ballad som en rejäl kokurrent till det svenska bidraget.

806964.jpg
Mest läst