Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
8262b1024.jpg

Allsvensk spelare dömd för sexbrott

Den allsvensk fotbollsspelaren Miiko Albornoz döms till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn. Albornoz hade i november förra året sex med en 14-årig flicka han kärt känna via Facebook.

Allsvenske fotbollsspelaren och tidigare 021-landslagsmannen Miiko Albornoz döms till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn. Han hade i november förra året sex med en 14-årig flicka han kärt känna via Facebook.

I normalfall ger brottet fängelse men rätten ansåg att det finns förmildrande omständigheter, bland annat det faktum att Albornoz är en offentlig person och att hans fotbollskarriär påverkas av domen. Varken tvång eller påtryckningar förekom enligt åtalet, men spelaren kände till att flickan var underårig.

Miiko Albornoz tog i samråd med sin klubb en paus från laget när åtalet kom.

I dag ska klubbledningen och spelaren träffas. Därefter kommer klubben att meddela vilken framtid som väntar honom i klubben.

Åklagaren, som yrkade på villkorlig dom, är nöjd med domen. Spelarens advokat är relativt nöjd och säger att domen förmodligen inte kommer att överklagas.

Mest läst