Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Allsvensk fotbollsspelare åtalas för sexköp

Tolv män är åtalade i en stor sexhärva. En av dessa är en allsvensk fotbollsspelare. Men klubben agerar inte. – Vi tänker inte föregå rättsväsendet, säger klubbens sportchef.

Ytterligare en av de åtalade är en känd fotbollsprofil – han har tidigare spelat i landslaget och utländska klubbar.
Den allsvenske spelaren åtalas mot sitt nekande för två sexköp på sin hemadress i mars i år. Polisen har bland annat hittat hans telefonnummer i en adressbok som tillhör en kvinna som åtalas för grovt koppleri i härvan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I blåsväder förut
Spelaren, som har varit i blåsväder flera gånger tidigare och har dömts för misshandel och rattfylla, hävdar att någon kamrat med liknande utseende beställt hem prostituerade till hans hemadress.
– Jag är gift och har partner. Skulle jag köpa sex? Om jag ska vara ärlig har jag tusentals tjejer som jag kan få hur lätt som helst, säger han till Aftonbladet.
Hans nuvarande klubb kommer inte agera på något sätt i dagsläget.
– Som situationen är just nu kommer han att fortsätta träna och vara uttagen till match. Vi kommer inte att föregå rättsväsendet i den formen och döma någon innan rätten har gjort det, säger sportchefen i klubben till TT.

Pekas ut
Den före detta landslagsmannen har pekats ut av en kvinna som betalande kund och åtalas för ett sexköp i februari i år. Mannen har i förhör erkänt att han haft sex med kvinnan, men förnekar att han betalade för det.
– Hade jag anat att de var prostituerade hade jag aldrig satt min fot i lägenheten, jag är emot all form av människohandel, säger han till Aftonbladet.