Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
3824b1024.jpg

Alliansen träffas hos Lööf

Alliansträffen blir av till sist. Den 25-26 februari träffas de borgerliga partiledarna i C-ledaren Annie Lööfs hemby Maramö, enligt ett pressmeddelande från Alliansen.Lööf överrumplade sina tre kollegor med en inbjudan redan i somras, men tidpunkten har dröjt till nu.

Mötet ska, enligt de fyra partierna, vara starten på det gemensamma arbetet inför valet 2014. Ambitionen till valet är att få till en "tydlig framtidsagenda och förslag på hur Sverige kan bli ännu bättre", enligt pressmeddelandet.

Mötet blir dygnslångt, från måndag lunch till tisdag.

Det är det tredje mötet i sitt slag sedan den förra partiledaren för Centern, Maud Olofsson, drog ihop Moderaternas Fredrik Reinfeldt, Kristdemokraternas ordförande Göran Hägglund och den dåvarande Folkpartiledaren Lars Leijonborg till en första träff i hennes Högfors 2004. Sedan dess har partiledarna följt upp med ett hemmahos-möte hos Göran Hägglund.

När Annie Lööf i sitt tal i somras i Almedalen, uppenbarligen ganska oväntat för de andra, bjöd in till Maramö sade hon att det var för att gjuta nytt liv i allianssamarbetet. Det tog flera veckor, och mer än så, innan de tre kollegorna ens reagerade på inbjudan.

I talet sade Lööf att hon saknade glöd i samarbetet. Hon efterlyste en ny reformagenda och uppmanade till att trycka på "refresh-knappen".

Anna-Karin Nyman, Annie Lööfs presschef, beskriver mötet som "ett arbetsmöte om framtiden".

-Det kommer inte presenteras vallöften eller nya konkreta förslag från regeringen, säger hon.

Platsen i sig beskriver Anna-Karin Nyman som ett "typiskt småländskt, mysigt hus omgivet av åkrar och skog".

-Det är hennes uppväxthem och hon har ett hus där på gården, men själva gården tillhör hennes familj. Det är hennes rötter och uppväxtmiljö, säger Anna-Karin Nyman.

Om några särskilda aktiviteter planeras, som till exempel badande i badtunna - något som aldrig blev av när Maud Olofsson bjöd in partiledarna 2004, är oklart.

-De får känna på lite lantluft och Gnosjöanda, säger Anna-Karin Nyman.
Mest läst