Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
alliansen.jpg

Alliansen leder i ny mätning

Det borgerliga blocket är i ledning inför riksdagsvalet, enligt en opinionsmätning från Skop. Mätningen visar också att Sverigedemokraterna precis skulle klara riksdagsspärren.

Den borgerliga alliansen leder med 3,9 procentenheter - 48,6 procent mot 44,7 procent, enligt mätningen som genomfördes mellan den 30 juni och den 15 juli. Resultatet tyder på att opinionskantringen från tidigare mätningar håller i sig.

Socialdemokraterna minskar för andra mätningen i rad och ligger nu på 29,2 procent. Partiet har därmed tappat 4,5 procentenheter sedan i april. Moderaterna är störst med 33,3 procent, även om partiet backar något.

Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan ställer sig dock skeptisk till resultatet.

-Jag tycker att man kan ta sådana här sommarmätningar med en nypa salt. Men jag tror att det kommer att bli ett jämnt val och vi kommer att ladda med allt vi har för att få en ny regering, säger han.

Sverigedemokraterna går svagt framåt enligt Skop-mätningen och klarar precis riksdagsspärren. Även Kristdemokraterna klarar spärren med nöd och näppe: partiet ligger som SD på 4,0 procent.

Folkpartiet får 6,6 procent i mätningen, medan Centerpartiet går framåt något till 4,7 procent. Vänsterpartiet får 5,0 procent av rösterna medan Miljöpartiet backar till 10,5 procent.

Förändringarna ligger dock inom den statistiska felmarginalen.

0728_opinionsunders_skop_webb.jpg
Mest läst