Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Marcus Allbäck är tillbaka - både i Göteborg och på Öisgården.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Allbäck tillbaka på Öisgården

Åtta år av väntan är äntligen över. I tisdags var Marcus Allbäck tillbaka på Öisgården som spelare.
Heerenveen, Birmingham, Rostock och Köpenhamn. Han har några europeiska städer under bältet nu, Marcus Allbäck. I går var han tillbaks i staden och klubben där allt började för sin första träning som öisspelare på åtta år.
Det kändes riktigt bra, säger Marcs Allbäck. Jag har spenderat många år av mitt liv här, det känns inte som det var åtta år sedan sist.
Bra kändes det förmodligen också för det hundratal supportrar på plats, som väntat på sin nygamle hjälte sedan i början av april, då övergången blev klar. Träningen ramades in av banderoller med det kärleksfulla budskapet: Marcus en av oss
Det är ovärderligt att han är här, säger Erik Bagge, en av supportrarna på plats. Det märks att det är en ny gubbe i laget, det lyfter och inspirerar alla.
En lätt förkyld Marcus Allbäck genomförde träningspasset på Öisgården utan vidare problem. Det var först vid den avslutande löpträningen man kunde ana att anfallsstjärnan befunnit sig på semester de senaste fyra veckorna.
Men jag är gammal också, skrattar Marcus Allbäck efter träningen.
Nejdå, det är ingen fara, men jag är lite förkyld. Jag är snart tillbaka i matchform.
Hur känns det att äntligen vara på plats?
Jag tänkte faktiskt på det i bilen när jag körde upp hit, det var nästan lite smånervöst. Jag stängde av radion och tänkte fan va kul. Jag har ju varit och hälsat på här tidigare, men nu är det på riktigt.
Har du längtat?
Jag har längtat, absolut. Först avslutade jag ju med Köpenhamn, sedan var det EM, men sedan dess har jag längtat. Sista veckan nu har jag verkligen känt att jag vill komma igång, få komma hit och träffa lite nya ansikten. Det har ju tillkommit några sedan jag kom upp hit 1992.
Hur självklart var det att komma hem till Öis?
Det har givetvis funnits andra alternativ, och bättre ekonomiskt sätt. Men för min del har det aldrig funnits någonting annat än Öis den dagen jag skulle flytta hem. Jag har varit Öisare i hela mitt liv och det kommer jag vara tills jag lämnar den här planeten.
Supportrarna är utan tvekan nöjda med beslutet. När gårdagens träning avslutats möttes spelarna av applåder från åskådarplats.
Ja, det brukar man inte få på träningen, säger Marcus Allbäck. Man blir glad och stolt. Det var lite som när supportrarna här tog bussen ner till Köpenhamn för att heja på mig.
Påverkade det ditt val att flytta hem till Öis?
Det hade en betydelse. Ett helt surrealistiskt ögonblick och svårt att greppa. Att ha en klick fans från en annan klubb på matchen, på påskafton av alla dagar, för min skull. Det kändes.
Comebacken i Öis sker tidigast nästa måndag, då laget spelar borta mot Jönköping Södra.
Jag är tillgänglig i truppen, men vi får se, säger Marcus Allbäck. Jag ska in i systemet, och det har jag en vecka på mig att lära mig, så det ska nog inte vara några problem.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.