Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Alingsås uddamålet starkare än Bajen

Alingsås biter sig fast i toppen – men var nära att tappa poäng i Stockholm. – Jag tycker killarna är coola på slutet, säger tränare Mikael Franzén.

Hammarby–Alingsås 29– 30

Alingsås fortsätter att hålla de jagande lagen bakom sig och ligger kvar på andra plats efter gårdagens seger mot Alingsås. I halvtid var ledningen bara ett mål – och efter slutsignalen var marginalen lika liten, men tillräcklig.

– Vi hade det jobbigt med undertalsspel på slutet, åkte på några utvisningar. Men jag tycker killarna är coola som klarar av det ändå, säger Franzén.

Senast lagen möttes stod Andreas Flodman för 11 mål. I går stänkte han in åtta. 19 mål på två möten alltså – men Franzén tar snabbt ner Flodman på jorden igen.

– Han var bra framåt, men bakåt så tappar han lite för många bollar. Men okej, han gick nog plus ändå och det är ju det som avgör, säger Alingsåstränaren.

Matchen var lagets första på en månad, Alingsås har ägnat uppehållet åt träning.

– Egentligen är vi ganska nedtränade nu, så det känns väldigt bra att få med sig två poäng här. Jag tyckte vi såg rätta pigga ut och det gäller att prestera nu för att få en bra position inför slutspelet, säger Franzén.

Var segern rättvis i dina ögon?

– Ja, det tycker jag faktiskt. Vi ledde med att par bollar hela matchen. Sedan fick de ju sista anfallet, men då stoppade vi ett anfall och så var det över.

Kristianstad leder serien med tre poäng och en match mindre spelad.

Mest läst