Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
753274.jpg

Alingsås illa ute

Vadskadad, förlust – och i dag berättar Kristian Bliznac om var han spelar nästa säsong. Alingsås är hur som helst väldigt illa ute i kvartsfinalserien mot Kristianstad.

Charlie Sjöstrand saknades på grund av ljumskskada, Marcus Enström var hämmad av sin onda höft och i den första halvleken började Kristian Bliznac halta runt på planen med smärta i vaden. Men för de skånska gästerna flöt allt på hur bra som helst och Kristianstad skaffade sig ett utmärkt utgångsläge.

- Nu är de favoriter i den här serien plötsligt. Storfavoriter till och med. De var mer hängivna än vad vi var, alla deras spelare var på plats så som det krävs i ett slutspel. I Alingsås var det ihåligt, sa tränaren Robert Wedberg.

Kristian Bliznac satte sju mål på tio försök och hade även flera assists. Trots att han hade svårt att ta sig fram på planen. Tillsammans med Pontus Johansson klart bäst i Alingsås. Men blir han kvar? Sävehof, RIK och Alingsås kämpar om 28-åringens namnteckning.

- Jag har tagit ett beslut, men jag vill prata med min sportchef först, sa han.

Om han kan spela borta mot Kristianstad på lördag visste han inte heller.

- Vi får undersöka vaden i morgon (läs i dag). Är det en bristning är den liten i så fall, jag tror att jag kan spela.

Kvartsfinalserien mellan Alingsås och Kristianstad tippades på förhand bli den jämnaste och att fördelen av hemmaplan i en eventuell avgörande femte match talade för Alingsås.

- Nu sitter vi i förarsätet plötsligt. Vi har allt att vinna, sa IFK-målvakten Jesper Larsson.

Matchen mellan Alingsås och Kristianstad slutade 23–26.

Mest läst