Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Ali Khan stolt kapten på Barken Viking

  Fotbollsprofilen Mohammed Ali Khan bekräftar nu att det är han som tar över driften av hotell-, restaurang- och konferensverksamheten på Barken Viking.

  GP har tidigare berättat att Mohammed Ali Khan ska ta över verksamheten vid det anrika skeppet, vilket han först under tisdagseftermiddagen valde att bekräfta på en presskonferens. Ali Khan är mittback i Halmstads BK där han landade efter en sejour som utlandsproffs i Kina. Göteborgspubliken känner honom dock allra främst som mångårig profil i BK Häcken.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Ali Khan har köpt upp bolaget Biten vid Lilla Bommen och kommer att dra igång restaurangverksamheten, som har legat nere en tid. Hotellverksamheten fortsätter som tidigare, men Ali Kahn vill utveckla konceptet och han berättar att han ser hela Barken Viking som en viktig mötesplats och symbol som Göteborgarna ska vara stolta över.

  - Jag ser potentialen i det här. Jag vill vara med och bidra till Göteborg, till min stad. Det ligger mig varmt om hjärtat. Jag vill skapa en mötesplats för ett hållbart Göteborg, som i dag har blivit tuffare. Jag vill att olika grupper ska kunna möta varandra här, äldre och yngre, om det så är för ett studiebesök, en rundvandring, ett event eller för att njuta av något gott att äta i solnedgången tillsammans på däck, säger han.

  Mohammed Ali Khan menar att det är viktigt att ha andra projekt vid sidan av fotbollen.

  - Jag är intresserad av hotellbranschen. Att det blev just Barken Viking var en ren slump, men nu när jag kliver på som ny kapten här känner jag "herregud vilken stolthet att få representera detta". Jag vill vara med och bidra.

  Fotbollen kommer dock inte att bli lidande, menar han.

  - Tvärtom faktiskt, av någon konstig anledning så växer intresset för fotbollen med mitt engagemang här. Fotbollen är min passion, min fria zon.

  Förutom att kliva på projektet Barken Viking berättar Ali Khan att han också just nu skriver en bok. Han vill inspirera framför allt unga killar.

  - Det är 60 procent självbiografi, 40 procent inspiration. Jag vill visa på möjligheterna och berättar min väg fram till i dag.

  Just nu rekryterar Mohammed Ali Khan personal till restaurangen, bland annat kockar, köksmästare och servispersonal. Han ser också att man kommer att behov av att anställa extra till olika event och arbetstoppar. Bar- och loungedelen på däck kommer att öppna den 1 maj och restaurangdelen med lunch den 4 maj.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.