Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
khan_redigerad-1

Ali Khan släpper bok: Lite provocerande

Mohammed Ali Khans bok "Vilja slår talang" kommer snart ut och handlar om hans liv, hans parallella karriärer – och om identitet.– Jag är på flykt och försöker förstå vad det är jag flyr ifrån, säger mittbacken.

Att Mohammed Ali Khan skrivit en bok kommer inte som en överraskning för de som följt honom genom åren. För parallellt med fotbollskarriären (Frölunda, Häcken, Kina Halmstad) så har han hela tiden haft sidoprojekt av olika typer.

Bland annat grundade han Göteborgs Downfamilj – en förening som stöttar föräldrar till barn med Downs syndrom. Han är affärsman och investerar i bland annat fastigheter, han har bedrivit flyktingboenden – och är numera ordförande i Västra Frölunda IF, samtidigt som han spelar elitfotboll i Halmstads BK.

Förklaringen till rastlösheten är något han själv söker i sin nya bok.

– Jag kommer från en familj som har flytt från ett krig. Jag är på flykt och försöker förstå vad jag flyr ifrån. Det är kanske ingen tillfällighet att jag alltid gör så mycket vid sidan av fotbollen, säger Ali Khan.

Så varför en bok?

– Det började när jag var i Kina, sommaren 2014. Jag kände att jag hade en liten identitetskris och visste inte riktigt vem jag var. Jag började fundera på det och på mitt liv. Sedan 2011 har jag föreläst för ungdomar och det är så skönt att kunna nå ut till människor. Det jag vill med boken är inte bara att berätta om min själv, utan att kunna inspirera andra, oavsett om de heter som jag och ser ut som jag eller om de inte gör det. Den är ärligt skriven, från hjärtat och jag vill att folk som läser den ska känna att de får en push.

Boken heter "Vilja slår talang".

– Det är huvudspåret. Jag vill att folk ska känna att man kan nå dit man vill om man verkligen bestämmer sig. Ett exempel är att jag själv gick från att vara bänkspelare i Häcken 2011 till lagkapten 2012. Men egentligen handlar det inte om mig, jag vill få människor att fundera över varför det blir som det blir.

Bokens undertitel är "Jag är Mohammed Ali Khan och ingen terrorist".

– Ja, det är lite provocerande, men om man läser boken så kommer man att förstå. Jag vill inte avslöja för mycket, men det handlar om hur jag ser på mig jämfört med hur andra sett på mig.

Har du lärt dig något om dig själv under skrivandet?

– Oj, du anar inte. Det har verkligen varit min terapi. Jag håller i boken nu och jag man blir så stolt. Jag ser verkligen fram emot att folk ska få läsa den och ta till sig allt jag vill säga. Det är min historia, men det kan lika gärna vara vem som helst.

Boken kommer att finnas till försäljning om några veckor.

Mest läst