Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Alex & Sigge | Meningen med livet

Show

Show

Alex & Sigge

Meningen med livet

Draken, torsdag

Publik: 713 (utsålt)

Bäst: den rörande slutdansen till Please release me

Sämst: runkhistorierna

Välkomna till Alex och Sigges podcast förlåt scenshow, som döpts till Meningen med livet. En snackig föreställning som vill skildra "allas vår desperata jakt på mening" och där självironin ibland, men bara ibland, tar udden av självförhärligandet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Samtidsmarkörernas mesta uttolkare Alex Schulman och Sigge Eklund, diskuterar här onani, tomhetskänslor, träningsvanor och existentiell ångest med samma frenesi. De har skaffat sig en stor åhörarskara: över 300 000 lyssnare följer deras pod, som är Sveriges största. Fansen som i går jublade älskar deras vardagliga, ofta också välavvägt självutlämnande, killsnack och beundrar deras kristallklara, distanserade iakttagelseförmåga.

Samtidigt ekar showen i mitt tycke lite för ofta lite för tom. Alex Schulman satte förra året upp föreställningen Älska mig, som också tv-sänts. Där precis som här driver han med vår tids narcissism och bekräftelsebehov, i ett flöde han och Sigge samtidigt oavbrutet tar del av.

Författarna rör sig smidigt som två oljefläckar på ytan av det vatten som är deras show. Jag undrar då och då lite förvånad vad det egentligen är jag ser. Det är transparent. Det är intimt. Samtidigt berör det mig ungefär lika mycket som att sitta och titta på en Rubriks kub i en och en halv timme. En som redan är färdiglöst, eller i alla fall såpass uträknad att du aldrig ens en sekund behöver tvivla på vilken färg som hör till vilken sida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.