Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Albaek inte nöjd: Jag kan bli bättre i år

Han kom till IFK Göteborg mitt under slutspurten av allsvenskan – från en försäsong. Nu siktar Mads Albaek på att visa vad han verkligen går för. – Jag kan bli bättre i år, absolut, säger han efter årets första träningspass.

Semestern är över för de blåvita spelarna som samlades igen för det första träningspasset med boll under året. Lite tomt var det på sina håll då kvartetten med Gustav Engvall, Gustav Svensson, Emil Salomonsson och Sebastian Eriksson är med på januariturnén. Jörgen Lennartsson saknades också då han och flera andra allsvenska tränare är nere hos landslaget på studiebesök. En som hade roligt när det äntligen blev det dags att träna med boll igen var Mads Albaek. Dansken lurade skjortan av Mikael Boman med en snygg tunnel.

– Det känns helt okej nu, gott att vara tillbaka och träffa lagkompisarna igen. Det var en väldigt lång semester och det är jag inte van vid. På slutet längtade man efter fotbollen och köra igång igen, säger Albaek som spenderade semestern till stora delar i Danmark och Sverige.

Mittfältaren kom till IFK Göteborg 11 augusti och hyllades av sportchef Mats Gren. Albaek själv ville då slåss om guldet men fick nöja sig med en andraplats. Dansken fick dock snabbt förtroendet av Jörgen Lennartsson och var given i tränarens startelva under hösten.

– Hösten var ganska fin. Jag kom fort in i laget och fick spela från start, det var både bra och mindre bra matcher men jag fick göra lite mål och assist och visa lite av min kvalité, säger Albaek och fortsätter.

– Men jag kan bli bättre i år!

Du presterade inte på toppen av din nivå i höstas?

– Nej, jag kom rätt från en försäsong och kastades in i tuffa matcher där jag spelade 90 minuter hela tiden. Mot slutet kändes det väldigt bra, de sista matcherna var väldigt bra.

Hur är det att vara tillbaka och träna igen?

– Nu handlar det bara om att inte bli skadad på försäsongen, vi tränar väldigt mycket och kommer spela matcher. Det gäller att komma i full form och hålla sig skadefri. Vi bor ju nästan i gymmet, säger Albaek och skrattar.

De två toppkonkurrenterna från förra säsongen, Norrköping och AIK har tappat nyckelspelare redan. AIK har blivit av med båda sina stjärnanfallare, Henok Goitom och Mohammed Bangura. IFK Göteborg har varit förskonade från att tappa spelare även om Gustav Engvall ryktats till flera klubbar i Europa.

– Jag hoppas verkligen vi kan behålla våra bra spelare! Vi har ett bra lag till nästa säsong som ska kunna göra en bra säsong och kämpa om guldet igen, säger Albaek.

Mest läst