Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Albaek: Den kinesiska mannen har kommit hem

Mads Albaek blev tvåmålsskytt mot Midtjylland när IFK Göteborg vann på straffar med 8–7.- Första halvlek var inte så bra, andra halvlek är vi nöjda med, säger den danske mittfältaren.

Han spelade sin andra match från start för säsongen, tillhörde de bättre i första halvlek och spelade en avgörande roll som dubbel målskytt när IFK Göteborg gick ikapp – och till slut vände matchen.

– Vi blev bättre i vårt passningsspel, spelade snabbare och hade mer rörelse i andra halvlek, menade Mads Albaek.

Vad säger du om Tobias Hyséns inhopp?

– Just när jag gjorde mitt första mål sade han att det var bra att jag kom in. Det är bra att vi har en så bra spelare i Blåvitt. Det var den kinesiske mannen som kom in. 

IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson såg två skilda halvlekar. 

– Det är en bra träningsmatch, en del saker var bra, en del mindre bra. Om vi börjar med det som var mindre bra var det senare delen i första halvlek, där de gjorde sina två mål och vi faller tillbaka väldigt djupt, har ett dåligt passningsspel, tappar boll och saknar struktur både offensivt och defensivt. 

Vad tänkte du då?

– Att vi måste förändra det till andra halvlek. Och framför allt var det ett antal spelare som behövde höja sina prestationer. Så blev det. Andra halvlek var bra, betydligt stabilare defensivt och en del bra anfall. Dessutom två fina mål. 

– Det är en träningsmatch, vi är precis i början av en försäsong, sex veckor till seriestart. Det är bra att vi får träningsmatcher som ger oss svar. 

Matchen ingår i Dubai International cup, där en tabell räknas ihop trots att alla inte möter alla.

Nu kanske ni vinner hela turneringen?

– Jag har inte funderat så mycket på det. Det är relativt ointressant. Det är alltid kul att vinna. Det har vi gjort nu två gånger i rad i år.

Mest läst