Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
rondo
Christer Lindarw

After Dark till Rondo i höst

Rondo är bokat i höst. Då kliver Christer Lindarw och After Dark in på scenen med en ansenlig dos glitter och glamour med showen This is it.

Det har gått 40 år sedan Christer Lindarw och Lasse Flinckman startade After Dark och med dunder och brak släppte loss sin förföriska, humoristiska dragqueenshow.

Nu ska detta jubileum firas och det blir Rondo i Göteborg som står som värd när föreställningen drar i gång i september.

- This is It blir en blandning mellan tillbakablickande och nyskrivet, vi uppdaterar våra greatest hits och blandat med nytt, säger Christer Lindarw när vi träffar honom på plats i Göteborg på torsdagen.

- Det blir också en beskrivning av tiden då, när vi slog igenom, och tidsaxeln fram till i dag. Då fanns ingen Eva och Efva, ingen Jonas Gardell.

Minns du hur det var då, hur ni togs emot?

- Vi fick vad jag minns ändå ett ganska trevligt och snällt mottagande redan från start. Det var väl så att alla tyckte att det var kul och tjo och tjim. 70-talet var också en öppen period på många sätt, det låg lite bisexualitet i luften, med Bowie, med Studio 54 i New York, med discoeran.

Den 15 september blir det premiär för showen. Christer Lindarw och resten av medlemmarna i After Dark, sex män och ytterligare två dansare, drar igång arbetet på plats i augusti. Första gången Rondo gästades av After Dark var vid invigningen 1997, för att sedan komma tillbaka 2006 med slutsålda showen La Dolce Vita.

- Jag är faktiskt lite stolt att vara tillbaka här, det var min idé från början att göra Rondo till en showrestaurang, 1996 behövde vi en bra lokal för vår show och Trägår'n hade brunnit så jag föreslog det för Vicky von der Lenken som först fick nej när hon frågade, men sedan drogs frågan ett par varv i kommunen och vi fick vara här. Det är fortfarande Sveriges bästa showrestaurang.

Biljetterna till This is it släpps den 18 februari.

Mest läst