Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
syf2f48c.jpg
Hundratals deltog i sökandet efter Anna.

Advokaten: "Ingen planering bakom"

Varför hölls Anna fången? Den anhållne har ingen förklaring.

– Han erkänner att det är han som är ansvarig för att den här flickan undanhölls från skolan och inte kom hem. Han har haft hand om henne om man kan uttrycka sig så, säger 24-åringens advokat Claes Östlund.

Hans klient har inte kunnat sätta någon brottsrubricering på sitt handlande men Östlund tolkar själv de medgivanden som gjorts som ett erkännande av brottet olaga frihetsberövande – inte det betydligt allvarligare människorov som åklagaren misstänker honom för.

– Han har beskurit hennes frihet. Hon har inte varit fri att gå vart hon vill och då har han bestämt över henne, däremot har det inte varit fråga om våld som jag förstått det. Vid människorov ska det även finnas bestämda syften med kidnappningen, som att misshandla eller utpressa, det förnekar han bestämt.

Vad kan det annars finnas för syften?

– Det är ingen gangster i den bemärkelsen att det finns någon planläggning bakom det. Jag tror att han berättat det som har hänt och det finns ingen annan inblandad. Han har inte kunnat förklara varför detta hänt.

Sexuellt motiv?

– Nej, inte alls. Det har inte sagts ett ljud om det under förhören så det är nog helt uteslutet. Detta är ingen gangster, det är inget våld, inget sex. Det här är en förvirrad person.

Hur mår din klient i   dag?

– Det är en kille som inte mår så bra, varken innan han greps eller efter att han greps. Det är pressande att inse att man gjort någonting som inte var så vältänkt.

Den som för bort eller spärrar in någon och på så vis berövar denne friheten gör sig skyldig till olaga frihetsberövande, ett brott som i normaltfallet kan ge fängelse i ett till tio år.

Människorov har fyra till arton års fängelse uppemot livstid på straffskalan och innebär att en person för bort eller spärrar in någon för att skada denne fysiskt, sexuellt eller av andra kriminella motiv som att utöva utpressning mot någon.

I Skår-fallet är 24-åringen anhållen som misstänkt för människorov.

Mest läst