Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

700 nya bostäder planeras i Backa

Backa ska fortsätta att växa. Nu planeras för en kvartersstad med 700 nya bostäder.

En detaljplan för området kring Selma Lagerlöfs torg i Backa finns redan. Nu är det dags för området söderut och väster om Litteraturgatan att växa.

Tankarna bakom den framtagna detaljplanen är att skapa en levande stadsdel med blandade boendeformer, en trygg stadsgata och möjlighet för service och verksamheter. Det skriver kommunala Egnahemsbolaget i ett pressmeddelande.

I dag kantas Litteraturgatan av parkeringsplatser och vägar. Nu vill man att området ska få en mer stadsmässig form med en tydlig kvartersbebyggelse och trygg gatumiljö. Sammanlagt ska 650-700 nya bostäder byggas och det ska vara en mix av både hyres- och bostadsrätter.

I framtiden ska det också vara möjligt att bygga ut för spårvagnar längs Litteraturgatan.

- Det händer mycket i Backa och nu fortsätter utvecklingen av området. I det här förslaget har vi verkligen chansen att bygga en tät, trygg och attraktiv kvartersstad, som binder ihop de olika delarna av Backa till en helhet, säger Carolina Högvall, Projektledare på Stadsbyggnadskontoret i pressmeddelandet.

Detaljplanen har tagits fram av stadsbyggnadskontoret i samverkan med övriga kommunala förvaltningar, Poseidon och Egnahemsbolaget. Från och med onsdag kan göteborgarna ta del av och lämna synpunkter på den nya detaljplanen.

Fakta

På onsdag invigs utställningen Detaljplan för bostäder med mera väster om Litteraturgatan på Selma Center vid Selma Lagerlöfs torg 25.

Utställningen finns även på Stadsbyggnadskontoret, Köpmansgatan 20.

Mest läst