Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

55 företag vill sälja mat på gatan

Intresset för att driva ambulerande matställen i Göteborgs är stort. 55 företag vill delta i ett test som börjar i sommar.

I går onsdag var sista dagen att lämna in anmälan om deltagande i en testperiod för Food Truck eller rullande restaurangverksamhet .

Vid midnatt hade 55 hugade matkreatörer anmält sitt intresse till kommunens trafikkontor.

Danska smörrebröd, tropisk husmanskost, korv och etiopiska grönsaksrätter är specialiteter som några av dem hoppas få servera.

- Anmälningarna kommer nu att granskas så att de uppfyller de kriterier som ställs, säger Lena Johansson informationschef på trafikkontoret.

En testperiod kommer att pågå mellan juni i år och augusti nästa år. Max tio tillstånd ges ut och de kommer att gälla på omkring 20 platser.

Var de kommer att finnas är inte klart men det är platser i centrala staden och Hisingen som är aktuella. Exakta lägen presenteras senare.

En utgångspunkt är att Food Trucken inte skall få konkurrensfördelar gentemot existerande företag. Tidpunkten för när Food Truck får vara öppna är preliminärt satt till 06.00-18.00.

De som anmält sitt intresse har fått lämna utförliga uppgifter om sin planerade verksamhet när det gäller ekonomi och den mat som ska serveras.

- Vi har en grupp med representanter från olika kommunala förvaltningar som kommer att bedöma anmälningarna, förklarar Lena Johansson.

Den 16 maj beslutar trafikkontoret vilka tio företag som erbjuds att delta i testperioden.

Mest läst