Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

41 fick lämna prov i knarkrazzior

41 personer hämtades in för provtagning och cirka 1 000 missbrukardoser beslagtogs. Det blev resultatet av polisens narkotikarazzior i Skaraborg.

Den lokala polisen i Skövde och Lidköping gjorde, tillsammans med länskriminalen, en riktad insats under två dagar.

Syftet var att minska tillgången på knark genom att angripa misstänkta försäljare och stoppa nyrekryteringen av framförallt ungdomar.

- Det är viktigt att de yngre ser att vi inom polisen är alert och intresserad av att störa den här verksamheten så mycket som möjligt, konstaterar polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Tillslaget var uppdelat på två kommuner och främst dessa centralorter:

• I torsdags handlade det om Skövde med omnejd. Där fick 18 personer följa med för provtagning misstänkta för narkotikapåverkan – varav två antog syssla med olika former av överlåtelse.

Vid Resecentrum greps en man med ett flertal försäljningspåsar på sig innehållande bland annat kokain. Under insatsen påträffades även 50 gram amfetamin och en marijuanaodling.

• Under fredagen var det dags för Lidköping.

Motsvarande siffror där var att 23 personer medtogs för provtagning, varav fyra senare också delgavs misstanke för narkotikaförsäljning. Det togs ett halv kilo marijuana i beslag, amfetamin, dopingpreparat och narkotikaklassade svampar.

Totalt beslagtogs alltså cirka 1 000 missbrukardoser.

Av de 41 personerna som testades var tio inte kända av polisen sedan tidigare. Alla utom en av dessa är ännu inte fyllda 20 år.

Mest läst