Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

41-åring anhållen för Partillemordet

En 41-årig man från Angered sitter anhållen, misstänkt för mordet i Partille.Vid attacken dödades en 40-årig man och ytterligare två personer skadades svårt.

Det var måndagen den 29 februari som en person blev liggande, svårt blödande, på Oluff Nilssons Väg i Partille. Han transporterades till sjukhus, men avled senare.

Detta visade sig dock inte vara ett isolerat brott.

Ytterligare två män angreps vid tidpunkten. De valde dock att lämna platsen och deras skador blev inte kända förrän flera dagar senare.

Den nu gripne 41-åringen är alltså dessutom anhållen för mordförsök och grov misshandel

Mannen ska ha ingått i en grupp som överföll de andra tre – och han har varit efterlyst under ett par veckor.

- Han anmälde sig frivilligt själv hos polisen igår. Han greps och anhållandet fastställdes. Han förnekar brott, förklarar kammaråklagare Håkan Johansson.

Förundersökningsledaren vill inte avslöja varför just 41-åringen är misstänkt:

- Nej, och med hänsyn till att ett flertal gärningsmän befinner sig på fri fot kan jag inte att lämna ytterligare kommentarer, säger Håkan Johansson.

Åklagaren har tidigare berättat att det handlat om ett mycket snabbt förlopp som i sin helhet tycks ske utomhus, på gatan.

- Vi har genomfört massiva dörrknackningar i området. Vi behöver fortfarande prata med människor som sett något. Även iakttagelser om ett bråk dagarna före mordet är viktiga, summerar Johansson.

Mest läst