Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
olycka
En av olyckorna på lördagen inträffade i Mölndalsområdet.

40 halkolyckor i trafikkaoset

# Halkan har skapat kaos i trafiken i Västsverige under lördagen.

# Ett 40-tal bilolyckor i Västsverige, flera bilar har voltat och kolliderat.

# En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus med livshotande skador.

# Läget mest kritiskt på riksväg 40, enligt SOS Alarm

11.00

En rad olyckor har inträffat i trafiken, och läget är särskilt illa på riksväg 40. Vid Bollebygd ska två olyckor ha inträffat på nästan samma plats kring 11-tiden. När polisen är på plats vid den första, då en bil med släp kört av vägen, ser de hur den andra inträffar cirka 100 meter från dem. Det är en personbil som kör in i vajerräcket. Ingen person ska ha skadats vid olyckan.

– Det är problematiskt i Göteborgsområdet och Kungsbacka. Det är väldigt halt just nu, säger Daniel Gustafsson trafikledare på Trafikverket, vid 11.15.

En rad olyckor har även skett inne i Göteborg. Vid Kallebäcksmotet på E6 i södergående riktning kolliderade två personbilar strax innan klockan 11.00. Vid Tingstadstunneln kolliderade två personbilar varav en med släp strax efter.

Vid 11.20 kom även information om att två personbilar krockat i Mölndal.

Vid 11.25 kom larm om att en singelolycka inträffat vid Rödastensmotet, och strax efter kom larm om ännu en singelolycka. Denna i Kortedala, på Hjällbovägen, och det ska visa sig att en personbil kört in i en bergvägg. En man i 35-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus. Hans skador uppges vara lindriga.

Strax därefter kom larm om ännu en singelolycka, nu på E20 vid Lerum.

 

12.00

Trafikverket har pågående åtgärder med halkbekämpning och plogar, men vid 12.15-tiden var det fortsatt väldigt halt i området och mest kritiskt på väg 40, enligt SOS Alarm. Då hade en tredje olycka nyss inträffat vid Bollebygd, och det stod senare klart att en bil kört av vägen och voltat. Vägen stängdes tillfälligt av efter olyckan.

En man vårdades på lördagen på Sahlgrenska sjukhuset efter olyckan. Hans skador uppges vara livshotande. 

- Det rör sig om en man i 30-årsåldern, säger Stefan Sarajärvi på sjukhusets pressjour.

Vid 12.25 är räddningstjänsten på väg efter att en bil hittats upp och ner i diket på E45 vid Gråbo. Det ska senare visa sig att personerna tagit sig ur bilen på egen hand.

Även på E6 i Bohusländ uppges det vara halka och olyckor har inträffat även där. Vid 12.30 fick flera personer föras till sjukhus efter en personbil kört in i ett vajerräcke på riksväg 44 mellan Uddevalla och Trollhättan.

 

13.00

Strax innan 13 kan polisen presstalesperson Jenny Widén meddela att bärgare finns på plats vid Lärjemotet i Göteborg där inte mindre än fem bilar behöver hjälp.

Strax innan klockan 13.00 larmades räddningstjänst till Grandalsmotet där två personbilar var inblandade i en olycka. Totalt ska tre personer färdats i bilarna, och alla kunnat ta sig ur fordonen på egen hand, enligt information från räddningstjänsten i Storgöteborg.

Vid 13-tiden passerade Catrin Lönn Landvetter flygplats på väg från Borås mot Göteborg, och passerade olycksplatsen samtidigt som räddningstjänsten arbetade på platsen.

- Det är glashalt, och många kör ändå jättefort, säger Lönn till GP.

 

15.00

Vid 15-tiden uppskattar Jenny Widen på polisen antalet olyckor till ett 40-tal.

- Det har varit extremt många, konstaterar hon.

Halkolycka
Trafikolycka vid Landvetters flygplats på lördagen. Under söndagen verkar halkan vara fortsatt svår och flera olyckor har inträffat.
Mest läst