Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BArack

40 bombade till döds i IS-läger

The New York Times rapporterar att 40 personer i ett IS-läger på den libyska sidan av gränsen mot Tunisien ska ha bombats till döds tidigt på fredagen."Den stora majoriteten av de dödade var tunisier som förmodligen var IS-medlemmar", säger Hussein al-Dawadi, en tjänsteman i staden Sabratha till nyhetsbyrån AFP.

En bondgård, som ska ha övertagits av IS, bombades tidigt på fredagen i Sabratha, Libyen, nära den tunisiska gränsen. Flera nyhetsbyråer, bland annat franska AFP, rapporterar om händelsen.

Målen för attacken ska ha varit den högt uppsatta ledaren Noureddine Chouchane, som kopplas till de två stora terrordåden i Tunisien förra året. Det är dock än så länge oklart om terroristledare finns bland de dödade.

Dödsantalet är ännu inte bekräftat men, enligt Reuters uppgifter, ska det röra sig om 41 personer som har dött och 6 personer som skadats i räden.

The New York Times berättar att det amerikanska flygvapnet Air Force F-15E jets utfört bombningarna. Människorna som dog ska ha väntat på en muslimsk ledare som skulle hålla ett tal.

Tidigare den här veckan sa USA:s president Barack Obama under en presskonferens: "Med all respekt för Libyen så har det varit klart från början att vi skulle ge oss efter IS vart de än dyker upp på samma vis som vi gav oss på al-Qaida vart de än uppenbarade sig."

Flygattackerna kommer efter att den amerikanska presidenten Barack Obama sagt att landet kommer att ge sig på IS var de än dyker upp.

– Vi kommer att fortsätta att vidta åtgärder när vi har en tydlig plan och ett tydligt mål i åtanke. Får vi chansen att förhindra att ISIS (IS) borrar sig in i Libyen, så tar vi den, sade Obama på en presskonferens tidigare i veckan.

Mest läst