Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

35-åring åtalas för svår mc-olycka

Den 35-årige mc-föraren säger att han inte minns något av olyckan som skadade Matti Lovell och dödade två andra människor. På måndagen åtalades han.
Ett par veckor efter olyckan på Mölndalsvägen tidigt på morgonen den 30 oktober 2005 berättade 35-åringen i polisförhör att han varit ute och kört svarttaxi med motorcykel.

Så hade han försörjt sig de senaste tre säsongerna. Han brukade ragga kunder i korsningen Vasagatan- Kungsportsavenyn där det finns en ruta i gatan upplåten för Mc-taxi.

Han sa också att det var han som orsakat olyckan.

I senare förhör har han tagit tillbaks sitt erkännande och säger att han ingenting minns. Han säger att det kanske inte ens var han som körde motorcykeln.

Kammaråklagare Håkan Johansson väckte på måndagen åtal mot 35-åringen för olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och grovt vållande till annans död.

Enligt åtalet körde 35-åringen på Mölndalsvägen söderut i minst 100 kilometer i timmen. Ett vittne säger att farten snarare var 150-200.

Vid övergångsstället i höjd med Vörtgatan hittade polisen senare början på bromsspår. Motorcykeln körde rakt på Matti Lovell och hans kamrat. Mattis kamrat dödades, liksom passageraren på motorcykeln.

Om vägen tillbaka efter olyckan har Matti Lovell själv berättat i GP den 5 november förra året. Något minne av själva olyckan har han inte.

Vittnen berättar i polisförhör:
- Jag hör plötsligt en smäll och tittar upp. Jag ser flera kroppar som snurrar runt i luften och sedan rakt ner på marken, säger en.

- Det lät som om man släppte en plåtlåda från ett tak ner på asfalt, det låt ihåligt. Det lät som man körde på något, säger en annan.

Alla fyra inblandade fördes till sjukhus i ambulans. För två av dem fanns inget att göra.
Den som klarade sig bäst var 35-åringen som fick sina båda armar brutna.

I polisförhör ett drygt år efter olyckan berättade han att han ingenting minns av olyckan eller om han kört någon mc den dagen. "Den som körde kan lika väl ha varit annan person."

Åklagaren anser att han "visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv" och att hans körning "innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.