Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 2
28-åringens advokat Claes Östlund uppger att mannen är ångerfull.

28-årige mannen erkänner knivdåd

Den man som misstänks för knivdådet mot en 10-årig flicka utanför Bergsgårdsskolan i Hjällbo den 6 februari erkänner att han stuckit flickan.

Häktningsförhandlingarna hölls i Göteborgs tingsrätt på lördagsförmiddagen. Mannen förnekade att han skulle försökt döda flickan och ville att brottet skulle rubriceras som grov misshandel.

Enligt 28-åringens försvarare, advokat Claes Östlund, uppger mannen att han var förvirrad när han stack flickan i halsen. I efterhand kan han inte förklara varför han gjorde det.

- Mannen kände inte flickan så det var en ren slump att det just blev hon som utsattes för knivdådet, säger Claes Östlund.

Advokaten förklarade vidare att 28-åringen sagt att han inte använt några droger. Han är inte tidigare dömd för något brott och har inte heller haft någon kontakt med psykiatrin.

Fram tills helt nyligen har mannen jobbat, men var vid tidpunkten för knivhuggningen arbetslös. Han kom till Sverige som sexåring och är bosatt i egen lägenhet i Hjällbo, nära Bergsgårdsskolan.

- Jag tror han är en ganska ensam människa. Han har ingen familj i Göteborg, säger Claes Östlund.

Som framgår av dagens GP ringde 28-åringen själv till SOS Alarm strax efter knivdådet, men det samtalet nådde aldrig polisen.

Mannen fick då panik och bestämde sig för att lämna landet. Via Bryssel tog han sig till Spanien, där han drev runt några dagar innan han anmälde sig till de spanska myndigheterna den 14 februari.

- Han är ångerfull, verkar stabil men är samtidigt väldigt lågmäld, säger Claes Östlund, som samtalade med sin klient under en knapp timma på lördagsmorgonen.

Vid häktningsförhandlingen kom den misstänkte mannen in i rättssalen i en grön t-shirt. Han tittade hela tiden på rättens ordförande under den korta tid som förhandlingen var öppen.

28-åringen förnekar försök till mord alternativt dråp, men medger grov misshandel. Advokat Claes Östlund sade också att hans klient inte motsätter sig häktning.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och häktade på lördagsförmiddagen mannen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Mest läst