Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Scenen där bland annat pristudelningen kommer att äga rum inne på Svenska Mässan.

22 000 EM-biljetter sålda

På fredag börjar friidrotts-EM i Scandinavium. Hittills är två tredjedelar av biljetterna sålda.

Inomhus-EM håller på i tre dagar med start på fredag. Ungefär 6 500 åskådare går in i Scandinavium efter ombygganden av golvet. Det går att köpa biljetter i tredagarspaket, till en heldag eller bara till ett förmiddags- eller eftermiddagspass. Det gör att arrangörerna räknar med totalt 37 000 möjliga biljetter att sälja.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På tisdagsförmiddagen var drygt 22 000 biljetter sålda.

- Det är vi nöjda med. Försäljningen har tagit fart. En av anledningarna tror vi är alla goda resultat den senaste tiden. Man ser att det finns svenska medaljhopp. Sedan köper folk väldigt nära evenemang i dag, säger projektledaren Lena Sjöstrand.

Eftermiddagspassen på lördag och söndag är mest eftertraktade.

- Vi säljer mest där det går flest finaler. Just nu är det ganska jämnt fördelat mellan lördag och söndag. Michel Tornéus på söndag eftermiddag är ett dragplåster. Sedan har vi Abeba Aregawi som springer lördag eftermiddag. Då kan det bli fantastisk stämning.

Det mest svårsålda passet, fredag förmiddag, har bara tusen lediga platser. Det beror på ett samarbetsprojekt med ett stort antal skolor i Göteborg. 3 000 åttondeklassare kommer att bänka sig på läktarna. Biljetterna har de betalat 100 kronor var för.

- Det är 120 klasser i Göteborg som har gjort ett skolarbete av detta. De har uppgifter som de ska skicka in till oss, hur man förbereder sig för ett motionspass. Före tävlingarna kommer de att få en föreläsning om kost av de före detta friidrottarna Erika Johansson och Kajsa Bergqvist. De får även lunch och lite annat, säger Lena Sjöstrand.

• 578 idrottare från 47 länder är anmälda – 320 herrar och 258 i damer.

• 800 volontärer kommer att jobba under EM.

Mest läst