Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

"2016 blir prövningens år för IFK Göteborg"

2016 blir prövningens år för IFK Göteborg. Kan föreningen få balans i ekonomin? Innebär Prioritet Serneke Arena det lyft akademin hoppas på? Och kan A-laget hålla jämna steg med ett ekonomiskt övergött Malmö FF. En första indikation ges i dag.

Ni som fortfarande sitter med miniräknaren i hand och försöker förstå hur det kom sig att en förening som slutat trea, tvåa och tvåa i en idrotts högsta serie, i ett lands största idrott, i tider det är synonymt med stora intäkter kan pausa ett ögonblick.

Den här texten handlar inte om ekonomiska tillkortakommanden, snarare framtida resurser. De flesta svenskar som varit yrkesverksamma inom arbetslivet den senaste 25-årsperioden vet att det går upp och ned, att det i tider av nedgång handlar om att gasa och bromsa samtidigt, att hårt trängda företag synas hårdare än de välmående.

Ni vet också att nästan varje verksamhet mår bra av en kris, en svacka och en genomlysning.

Ni har rimligtvis också lärt er att omstarter enklast sker när hjulen rullar, kulorna tickar in och de som skall utföra stordåden fortfarande är på plats.

Jag är på er sida och ser ingen vinst i en sportslig nedmontering för att sedan ta fart.

Det är inte så IFK Göteborg skall bibehålla sina, relativt sett, enorma resurser.

De flesta blåvita gillar att tävla, älskar att vinna och bör därför stämma in i styrelsens huvudutmaning att vända skutan, nå åtminstone ett nollresultat i driften, så att profiler som Sören Rieks, Mattias Bjärsmyr och Emil Salomonsson även i framtiden ser föreningen IFK Göteborg som en uppskattad arbetsgivare och möjlig språngbräda.

Jag är pro akademi. Och pro resultat. Jag skulle uppskatta, precis som mot Sarpsborg klockan 15.00 i eftermiddag, om talangerna 2016 fick fler chanser, även när det brinner i knutar, poäng står på spel och agnar skiljs från vete.

Inte sedan 2011 har IFK Göteborg vunnit en säsongspremiär. Inte sedan Sam Larsson har IFK Göteborg haft en mer teknisk talang än Patrik Karlsson Lagemyr.

Jag hoppas att jag inte kliver på allt för många tår om jag föreslår att han, när allsvenskan kickar igång i april, lägger beslag på platsen som högermittfältare.

Egen, ung, duktig.

Kan det bli bättre?

Övergött? Ta det positivt! Det finns, milt uttryckt, att "ta av" i Malmö FF för tillfället.

Mest läst